SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
У Червоноградському райвідділі поліції створено мобільну групу реагування на випадки домашнього насилля

В Червоноградському районному відділі поліції ГУНП у Львівській області створено позаштатну мобільну групу реагування на факти вчинення домашнього насильства.

Як повідомив начальник сектору превенції Червоноградського районного відділу поліції майор поліції Юрій Дмитрів:

“Позаштатна мобільна група реагування на факти домашнього насильства була створена на виконання Наказу Національної поліції України від 05.04.2021 №269 «Про створення мобільних груп реагування на факти вчинення домашнього насильства відповідно до ст. 10 Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» та інших нормативно правових актів. До основного особового складу позаштатної МГР включено дільничних офіцерів поліції та працівників груп реагування патрульної поліції, які обслуговуватимуть територію Червоноградської територіальної громади і з графіком роботи 12/12/48”.

Домашнє насильство – це злочин, але він підпадає під особливу категорію і потребує особливих підходів. Кожного дня поліція стикається з такими ситуаціями, що жертва вибачає свого кривдника, сподіваючись на примирення. Але за кожним таким примиренням приходить новий рецидив і щоразу він загострюється. Коли загострення досягає межі, поліцейські мають справу з складнішими наслідками: тілесні ушкодження, летальні випадки.

Тому функціями мобільної групи буде своєчасне реагування на факти вчинення домашнього насильства, прийняття від потерпілих осіб заяв, вжиття заходів для припинення насильства, інформування жертв про їхні права, заходи та соціальні послуги, якими вони можуть скористатись, винесення термінових заборонних приписів, складання адміністративних протоколів, проведення профілактичної роботи з кривдниками.

Повідомляйте про факти домашнього насильства за телефоном 102.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.