SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
Вогнище, яке залишили після відпочинку молоді люди, ледь не спричинило пожежу на Бендюзькому кладовищі

25 березня, у лісі поблизу нового Бендюзького цвинтаря, вогнище, яке залишили після відпочинку молоді люди, ледь не спричинило пожежу на кладовищі. В лісі загорілась суха трава й молоді дерева, а через вітер вогонь впритул наблизився до нової частини цвинтаря.

Завдяки тому, що працівники КП «Комунальник» вчасно зреагували і загасили полум’я, воно не перекинулось на територію кладовища. Відтак, надзвичайники нагадують мешканцям про дотримання протипожежних заходів. Штраф за порушення правил пожежної безпеки становить 3400 грн, за самовільне спалювання трави – 6120 грн.

Додамо, за минулу добу на Львівщині вогнеборці ліквідували 22 пожежі сухої трави.

Мешканці Львівської області почали спалювати суху траву на присадибних ділянках. Не задумуючись над наслідками.Так, тільки за минулу добу через необережне поводження з вогнем на відкритих територіях було зафіксовано 22 пожежі сухої трави. Вогонь знищив понад 8 га . Надзвичайники ліквідовували займання сухостою в таких район : Дрогобицькому, Золочівському, Львівському, Самбірському, Стрийському, Червоноградському, Яворівському.

Загалом до ліквідації пожеж на відкритих територіях було залучено 91 чоловік особового складу та 26 одиниць спецтехніки.Головне управління ДСНС України у Львівській області вкотре нагадує про ЗАБОРОНУ СПАЛЮВАННЯ СУХОСТОЮ. Наголошуємо, що відповідно до законодавства України, за спалювання сухостою передбачена відповідальність як адміністративна, так і кримінальна.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.