SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
Відтепер свідоцтво про народження дитини можна отримати Укрпоштою завдяки сервісу «єМалятко»

Сервіс «єМалятко» запустили у жовтні 2020 року. Відтоді понад 125 тисячі українців скористалися послугою і зареєстрували народження дитини через додатокПро це повідомили в Кабінеті Міністрів України.

Тепер отримати свідоцтво про народження можна взагалі без відвідування жодних установ, а в поштовому відділенні або ж кур’єром додому. Вартість –  46 і 66 грн відповідно. Замовити доставку свідоцтва про народження відтепер можна Укрпоштою.

Послуга доступна для всіх батьків новонароджених, які користуються послуою «єМалятко». Це зручно та допомагає уникнути зайвих соціальних контактів. Терміни доставки – до 2-х днів у межах області та до 3-х днів у межах України з моменту оформлення свідоцтва у відділі ДРАЦС. Оплатити можна готівкою після отримання замовлення.

“Сьогодні разом з партнерами запускаємо першу в історії України доставку державних документів і робимо послуги для батьків ще зручнішими. Відтепер не потрібно стояти в чергах, ходити по держустановах, кур’єр доставить свідоцтво про народження одразу до дверей. Ціль Мінцифри – зробити всі держпослуги такими самими швидкими та комфортними”, – заявив Віце-прем’єр-міністр –  Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Крім того, Мінцифри запускає послугу «єМалятко» і для жителів тимчасово окупованих територій. Відтепер у додатку можна отримати українське свідоцтво про народження, якщо дитина народилася у Криму або в тимчасово окупованих районах Донецької та Луганської областей.

“Укрпошта вже тривалий час співпрацює з Міністерством цифрової трансформації. Тепер молоді батьки можуть подати заявку на реєстрацію дитини за кілька хвилин просто вдома, а за кілька днів отримати оригінал з доставкою до дверей. Це зручно, швидко і безпечно”, –  зазначила заступник генерального директора Укрпошти з розвитку бізнесу Олена Стьопіна.

Довідково:

«єМалятко» –  комплексна послуга для батьків новонароджених. За однією заявою, поданою онлайн, можна зареєструвати народження дитини та отримати до 9-ти державних послуг від різних органів влади, потрібних при народженні дитини.

Джерело – Львівська ОДА.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.