SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону

14 березня, у День Добровольця, Національний Корпус Червоноград висадив дерева в пам’ять місцевих героїв, які загинули в російсько-українській війні. Таким чином було започатковано Алею Слави, яка символічно буде знаходитись знаходитися коло військового ліцею.

Наступним кроком буде встановлення пам’ятного знаку у вигляді Козацького хреста з дошкою для прізвищ наших Героїв: Заяць Михайло, Чужба Дмитро, Уніч Олександр, Луговський Юрій, Жилін Руслан, Колісник Дан, Білик Юрій, Савчук Петро, Онищак Володимир, Бірюков Олександр, Галатюк Олег.

“Родичі та близькі загиблих Героїв, ветерани, волонтери, активісти Нацкорпусу Червонограда, лісівники Соснівського лісництва ДП «Жовківський лісгосп» та небайдужі мешканці висадили алею з 11 туй. Рівно стільки, скільки й полеглих червоноградців, що, на жаль, не повернулись живими з російсько-української війни.
Ініціатором акції виступив Нацкорпус Червонограда. Допоміг з деревцями для майбутньої Алеї Слави лісничий Соснівського лісництва – Василь Биков.
Символічно, що висаджували саме туї. В українців здавна вважали це вічнозелене дерево символом твердості, стійкості та світлої пам‘яті!” – зазначили у прес-службі ДП “Жовківський лісгосп”.

“Приємно було бачити сьогодні рідних, близьких, коханих наших Героїв. Перше деревце було висаджено Веронічкою – донькою Михайла Зайця. Для неї ці хвилини стануть незабутніми. Дякуємо усім хто приєднався до ції урочистості, а саме ветеранам, волонтерам, небайдужим мешканцям, ну й звичайно активістам НК Червоноград.
Неможна не згадати пані Наталію Луговську, яка допомагала у приготуванні до реалізації цієї ідеї, а також особлива подяка Бикову Василю Анатолійовичу (Соснівське лісництво) за прекрасні деревця, які він придбав за свій кошт!”, – зазначила начальник відділу внутрішньої та інформаційної політики у Червоноградській міській раді Надія Земницька.

Інфо надано – Надія Земницька.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.