SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
В Червонограді рік тому через порушення правил безпеки загинули шахтарі

Слідчі повідомили гірничому майстру про підозру у порушенні правил безпеки, внаслідок чого загинули двоє шахтарів. За вчинене підозрюваному загрожує покарання – до восьми років позбавлення волі.

Як встановили співробітники Сокальського відділення поліції, гірничий майстер дільниці з видобутку вугілля шахти «Лісова», 35-річний мешканець Червонограда, не вжив заходів до виконання вимог нормативно-правових актів та посадової інструкції, порушив правила безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві, внаслідок чого загинули двоє гірників – працівники шахти.

Нагадаємо, 29 травня 2019 року, близько четвертої години ночі на шахті «Лісова» у Сокальському районі стався обвал породи, внаслідок чого під завалом загинули двоє гірників – мешканці Сокальського району віком 48 та 22 роки.

Слідчі повідомили гірничому майстру про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою) КК України. Санкція статті передбачає покарання – обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове розслідування триває.

Джерело – Поліція Львівської області

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.