SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
У Спасові відзначили 150-тиліття храму свщмч. Йосафата

У неділю, 28-го листопада, відбулись святкові урочистості з нагоди 150-ти ліття з Дня завершення будівництва храму свщмч. Йосафата у с. Спасів. Святкову Літургію у цей день очолив владика Петро Лоза, єпископ-помічник Сокальсько-Жовківської єпархії, у співслужінні отця Андрія Палюха, адміністратора храму, численного духовенства та парафіян.

У своєму євангельському проповідуванні владика Петро особливим чином наголосив на великій цінності людини та її життя:

“Господь хоче нас навчити, що коли йдеться про людину, коли йдеться про спасіння людини, то ніякі матеріальні цінності, ніщо те, що людина посідає, не може бути перешкодою, щоби зробити добро для цієї людини”.

І найбільшим проявом цієї високої гідності людини, на думку владики, є те, що сам Бог помер заради неї, щоб їй подарувати вічність. Також архиєрей зазначив, що одним із найважливіших місць у людському житті є храм, адже саме у храмі кожна людина може очищати свою гідність, яка часто є заплямована гріхом:

“Храм є місцем мого оздоровлення. Храм – це місце, де я маю близький доступ до того, що є Небесне […] місце укріплення нашої віри та святості”.

І, власне, ту святість і Божу присутність ми покликані нести з храму у наше повсякденне життя, творячи загальну церковну єдність і братерство.

На завершення Літургії владика Петро привітав усіх парафіян з їхнім особливим святом, подякував усім присутнім за спільну молитву, а також вручив привітальну грамоту з нагоди 150-ти ліття храму від владики Михаїла Колтуна, правлячого єпископа Сокальсько-Жовківської єпархії.

Опісля архиєрей висловив щирі слова вдячності отцю Андрію Палюху за його ревне священиче служіння і від імені владики Михаїла нагородив його правом носити золотий хрест з прикрасами.

Також була вручена подячна грамота керівництву ТОВ “Перв’ятичі-Агроком” за всебічну підтримку парафії у її потребах.

Відтак, Богдан Козійчук, член Вівтарної дружини храму, коротко презентував присутнім історію парафії, а опісля відбулось Мале водосвяття та мирування.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.