SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
У Соснівській міській лікарні, де через зарплатні борги голодував трудовий колектив, завершується перевірка

У Соснівській міській лікарні, де минулого тижня через зарплатні борги голодував трудовий колектив, завершується перевірка. Про це повідомив на своїй в facebook нардеп Михайло Волинець.

В Мінекономіки обіцяють проконтролювати, щоб результати перевірки потрапили до правоохоронних органів для здійснення подальших дій.

Михайло Волинець: “Нагадаю, що у Соснівській міській лікарні тривалий час порушуються строки виплати заробітної плати. Медперсонал закладу паралельно з проведенням акції протесту звернулися до Головного управління Держпраці у Львівській області. Це звернення стало підставою для проведення перевірки. У ході інспектування факт заборгованості із заробітної плати підтвердився. Також уже встановлено, що виплата заробітної плати здійснювалась не у першочерговому порядку. Перевірка триває”.

Додамо, заборгованість тягнеться 3 місяці, сума боргу становить майже 2 млн грн перед 72 працюючими та 19 звільненими працівниками. У разі підтвердження факту безпідставної невиплати заробітної плати, матеріали перевірки будуть спрямовані до органів Національної поліції для порушення кримінального провадження по факту умисної невиплати заробітної плати медичним працівникам, що містить ознаки злочину, відповідальність за який передбачена ст. 175 Кримінального кодексу України.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.