SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
Роботу “Львівського облавтодору” з очищення доріг від снігу визнали незадовільною

Про це повідомив 16 лютого під час сесії Львівської обласної ради директор департаменту дорожнього господарства Львівської ОДА Орест Шуліковський.

“На балансі департаменту перебуває 6506 кілометрів доріг місцевого значення, які обслуговує три підрядні організації – ПП “Рома”, ДП “Львівський облавтодор”, та ТЗоВ “Дрогбуд”.  Найбільша проблема з ДП “Львівський облавтодор”, який подається на тендери і до Служби автомобільних доріг Львівщини, і до департаменту. Показує одну і ту ж техніку, яку скеровує  почергово на дороги державного та місцевого значення. Внаслідок чого до населених пунктів  скеровують  техніки недостатньо. Ми доручили ДП “Львівський облавтодор” залучати  додаткову техніку і наголосили, що проведемо оплату цих робіт. Минулого тижня департамент скерував 15 приписів ДП “Львівоблавтодор” за неналежне виконання робіт  з очищення доріг”, – зазначив Орест Шуліковський.

За його словами, якщо така ситуація буде продовжуватись, департамент порушить питання розірвання договору з цією підрядною організацією.

Також він зазначив, ситуація на дорогах місцевого значення залишається складною у зв’язку з погодними умовами. На сьогодні доїзд не забезпечений до 28 населених пунктів.  Техніка працює в посиленому режимі, відтак найближчим часом  рух транспорту буде відновлений.

«Сьогодні в діях відповідальних структур відсутня чітка логістика, в наслідок чого снігоочисна техніка Службою автомобільних доріг використовується неефективно.

Важливо забезпечити проїзд автошляхами державного значення. Але на виконання цього завдання була скерована техніка, яка мала б прибирати дороги місцевого значення. Люди, які живуть у віддалених селах, мали самі розчищати дороги, ніхто не прийшов їм на допомогу. Треба правильно організувати процес. На Львівщині працює багато організацій, які надають послуги з догляду за дорогами.

Службі автомобільних доріг варто було розробити план залучення таких підрядних організацій до виконання робіт в екстремальних умовах. Тоді б техніка, призначена для розчищення доріг місцевого значення, забезпечила їхнє розчищення», – зауважила Ірина Гримак.

У підсумку депутати Львівської облради визнали роботу ДП «Львівський облавтодор» незадовільною і звернулися до Державного агентства автомобільних доріг України щодо доцільності перебування на займаній посаді директора ДП «Львівський облавтодор».

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.