SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
Нова пошта змінює тарифи на доставлення посилок та документів з початку 2022 року

Компанія Нова пошта анонсувала зміну тарифів на доставлення посилок, листів та кур’єрське доставлення з 1 січня 2022 року. Про це повідомляє пресслужба компанії.

Так, з нового року встановлюється тариф 40 грн на доставлення документів. У вартість послуги входить картонний конверт.

Тариф на доставлення до поштоматів у 35 грн залишиться чинним протягом першого кварталу 2022 року. З 1 квітня вартість доставлення до поштоматів становитиме 45 грн незалежно від географічного спрямування та ваги відправлення по всій території України.

Тариф за доставлення, коли покупці одразу після огляду у відділі хочуть повернути посилку з невідповідним товаром, становитиме 15 грн за посилку вагою до 30 кг.

З 2022 року тарифні зони будуть розраховуватися в залежності від пунктів призначення за трьома зонами: по місту та його передмістях, між містами України, з/у селище міського типу або село

Під час доставлення до міста та його передмістя вводяться три тарифи за вагою посилок: маленька – до 2 кг, середня – до 10 кг та велика – до 30 кг. Вартість посилок до 2 кг становитиме 40 грн (зараз 45 грн). Посилки вагою до 30 кг – 80 грн (зараз 100 грн). У ціну вже буде додано комісію за оголошену вартість до 1000 грн, незалежно від того, куди буде доставлена посилка – до відділення або поштомату.

Також змінюється тарифікація на доставлення та забір посилок кур’єром за адресою. Під час замовленні послуг кур’єра не потрібно буде прив’язуватись до ваги. Для будь-якої посилки до 30 кг буде фіксована вартість +30 грн, а для відправлень понад 30 кг буде +90 грн за кожні 100 кг і тарифікація вже як за вантаж.

Доставлення кожної посилки в експрес-накладній з декількома місцями тарифікуватиметься за окремим тарифом: посилка з максимальною вагою — за базовим тарифом, решта — за зниженим.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.