SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
Чоловік з села Волсвин потрапив до лікарні через переохолодження

21 грудня о 02:09 до рятувальників надійшло повідомлення про те, що в реанімаційне відділення Червоноградської центральної міської лікарні з діагнозом “ переохолодження та алкогольне сп’яніння” надійшов чоловік, 1973 року народження. Про це повідомили у Головному управлінні ДСНС України у Львівській області.

Потерпілий є жителем с. Волсвин Червоноградського району. За даними медиків, стан потерпілого середнього ступеня важкості.

Головне управління ДСНС у Львівській області нагадує громадянам про основні правила безпеки під час перебування на свіжому повітрі під час морозів.
• Попри розповсюджену у народі думку, вживання алкоголю сприяє лише розширенню судин та призводить до втрати тепла, що своєю чергою викликає швидке замерзання.
• Носіть вільний одяг – це сприяє нормальній циркуляції крові. Одягайтеся так, щоб між шарами одягу залишався прошарок повітря, який утримує тепло. Бажано, щоб верхній одяг був непромокаючий.
• Тісне взуття, відсутність устілки, брудні шкарпетки можуть створювати передумови обмороження. У взуття необхідно вкладати теплі устілки, а замість бавовняних шкарпеток одягати вовняні – вони поглинають вологу та залишають ноги сухими.
• Не виходьте на мороз без рукавичок та шарфу. У вітряну погоду відкриті ділянки тіла змащуйте спеціальним кремом.
• Перед виходом на мороз бажано поїсти – вам необхідна додаткова енергія.
• Якщо проводите цілий день на вулиці, заходьте кожні півгодини – годину в тепле приміщення.
• Не дозволяйте обмороженому місцю знов замерзнути, це може призвести до більш значних пошкоджень.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.