SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
Відбулось виїзне засідання постійної депутатської комісії Червоноградської райради з питань євроінтеграції, взаємодії з місцевими радами, транскордонного співробітництва

Хід реалізації міжнародного проєкту “Єднає нас Буг – утворення двох транскордонних байдаркових туристичних маршрутів”, обговорили під час виїзного засідання постійної депутатської комісії з питань євроінтеграції, взаємодії з місцевими радами, транскордонного співробітництва.

17 травня депутати районної ради Ігор Троцько, Василь Бойко та радник голови районної ради Галина Крук оглянули в Сокалі Центр байдаркового тризму, в селі Конотопи – оглядову вежу, які будуються в межах вищеназваного проєкту.

Не оминули увагою районні обранці і Сокальську центральну районну лікарню, яка завдяки реалізації міжнародного проєкту «На допомогу. Підвищення доступності до медичного обслуговування в небезпечних для життя ситуаціях шляхом взаємодії структур, служб швидкої медичної допомоги на прикордонних територіях Польщі, Білорусі і України», отримала сучасний реанімобіль та дороговчартісне медичне обладнання: три електрокардіографи, ультразвукова діагностична та наркозно-дихальна системи. Загальна вартість обладнання становить 6 млн 60 тис 677 грн. 

Окрім того, для боротьби із COVID – 19 спільний моніторинговий комітет Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна прийняв рішення про виділення додаткових коштів для партнерів Програми. Для Сокальської медичної установи було виділено 40 тис.800 євро, за які були придбані монітори для пацієнтів та пульсоксиметр.

Депутати відзначили можливості, які дає громадам реалізації таких проєктів, а саме: розвиток туристичної галузі, збереження природної спадщини, отримання сучасної медичної допомоги, і тому акцентували увагу, на необхідності надання фінансової підтримки міжнародним проєктам, які реалізовує Червоноградська районна рада.

Джерело – Червоноградська районна рада

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.