SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
Працівники закладів освіти можуть безоплатно вакцинуватись і захистити себе від COVID-19. Як записатись на щеплення?

Кожен працівник закладу освіти зможе безоплатно вакцинуватись і захистити себе від COVID-19. Про це повідомили у МОЗ.

З 14 квітня мають змогу вакцинуватись освітяни, які проводять ЗНО-2021, а з наступного тижня, з 24 травня, розпочнеться вакцинація всіх інших працівників сфери освіти.

“Вакцинація — найефективніший спосіб захистити себе від COVID-19 чи важкого перебігу хвороби. Запишіться на вакцинацію, щоб повернутись до звичного освітнього процесу”, – йдеться в повідомленні МОЗ.

Міністерство освіти і науки опублікувало алгоритм, як освітяни можуть записатися на вакцинацію від COVID-19. 

Про це повідомили на сайті МОН.

Алгоритм запису працівників сфери освіти на вакцинацію від COVID-19:

  1. Працівники закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти звертаються до керівників закладів освіти.
  2. Керівники закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти формують і спрямовують списки до органів управління освітою місцевих рад. Органи управління освітою місцевих рад надають списки департаментам (управлінням) освіти і науки обласних, Київської міської державних адміністрацій.
  3. Департаменти (управління) освіти і науки обласних, Київської міської державних адміністрацій надають списки закладів освіти департаментам охорони здоров’я обласних, Київської міської державних адміністрацій.
  4. Регіональні координатори з вакцинації повідомляють керівникам закладів освіти, які подали списки, про дату й час, коли мобільна бригада приїде до закладу освіти для вакцинації колективу.
  5. Уточнені списки керівники надають до першого приїзду мобільної бригади до закладу освіти. Після першого приїзду мобільної бригади будь-які зміни в списках узгоджуються з регіональними координаторами з вакцинації в індивідуальному порядку.

Відповідно до Дорожньої карти з впровадження вакцини від гострої респіраторної хвороби COVID-19, працівники сфери освіти – це пріоритетна група захисту.

Освітян, залучених до проведення ЗНО у 2021 році, за їхнім бажанням, з 14 квітня щеплюють вакциною CoronaVac виробництва Sinovac Biotech. Список охочих вакцинуватися формує керівник закладу освіти та передає до департаментів охорони здоров’я обласних, Київської міської державних адміністрацій. Вони узагальнюють списки та передають їх регіональним координаторам із вакцинації для подальшого планування виїзду мобільної бригади. Також регіональні координатори повідомляють керівникам закладів освіти дату та час приїзду мобільної бригади.

Після того, як регіони отримають нову партію вакцини Comirnaty від компанії Pfizer-BioNTech, вакцинуватимуть інших охочих працівників сфери освіти. Україна очікує цю вакцину в межах глобальної ініціативи COVAX найближчим часом.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.