SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
Лісівники закликають не випалювати суху рослинність

У державному підприємстві «Рава-Руське лісове господарство» повідомляють про два випадки пожежі внаслідок спалювання сухої рослинності.

Зокрема, у суботу, 27 березня, біля села Річок місцеві мешканці спалювали суху траву на польових угіддях – вогонь від підпалу почав рухатися в напрямку села і лісу. Погасити пожежу вдалося завдяки спільним зусиллям добровільної пожежної дружини, лісової охорони ДП «Рава-Руське ЛГ» та небайдужих мешканців. Аналогічна ситуація трапилася у селі Потелич.

Спалювання сухостою – це злочин проти природи та  загроза для здоров’я. Щовесни люди спалюють суху рослинність, часто спричиняючи цим масштабні пожежі.

У Львівській області: за минулу добу, 31 березня, надзвичайники ліквідували 19 пожеж сухої трави. Вогонь знищив понад 3 га . Зокрема, вогнеборці боролись із пожежами сухої трави та чагарнику у таких районах: Дрогобицькому, Львівському, Стрийському, Червоноградському та Яворівському районах.

Нагадаємо, що 26 березня у Львівській ОДА відбувся брифінг за участі заступника голови Львівської ОДА Віталія Загайного та в.о. голови Львівської обласної ради Юрія Холода щодо боротьби з сезонними пожежами в екосистемах.  Посадовці закликали мешканців суворо дотримуватися правил пожежної безпеки, не випалювати суху траву та сміття на присадибних ділянках, не розводити відкритий вогонь поруч із господарськими будівлями, а також не залишати недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці.

Статтею 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП) передбачено штрафи за самовільний підпал трави в розмірі від 3060 до 6120 грн. Окрім того, ст. 77 та ст. 82 КУпАП передбачено стягнення штрафів за порушення правил пожежної безпеки у лісах, спалювання відходів і залишків сухої рослинності.

Джерело – Львівська ОДА

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.