SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
60 тонн сміття – в озеро!  Проблему з висипаною горою відходів біля с.Острів вирішено?

26 січня під час вівторкової наради староста села Острів Ірина Чіпак повідомила, що 60 тонн львівського сміття, яке минулого тижня було висипано між селами Острів та Борятин, в ніч з 24 на 25 січня невідомі особи згорнули в озеро.

Територія, на якій були скинуті тверді побутові відходи, орендована, а сміття грейдерами було розгорнуте і переміщене в технічне озеро, яке знаходиться на території колишньої АЗС. Як зазначила староста села Острів Ірина Чіпак, орендарі вже звернулись із заявою в поліцію.

Який вигляд має майданчик, де кілька днів тому лежало 60 тонн сміття, зняв у відео депутат Червоноградської районної ради Олександр Клімов.

“Сміття немає. Усім дякую за увагу,” – написав він під відео на своїй сторінці у facebook.

Як вже раніше писали журналісти Smartnews, держана екологічна інспекція у Львівській області  повідомила про проведення рейдової перевірки на території колишньої автозаправної станції, що розташована біля автомобільної дороги Р-15 між селами Острів та Борятин колишнього Сокальського району.

Тепер це територія новоствореної громади Червоноградської міської ради. Відтак, державні інспектори виявили несанкціоноване розміщення твердих побутових відходів на площі орієнтовно 91 кв.м. На час проведення держконтролю власника відходів не встановлено.

  У відповідності до статтей 12, 20, 21 Закону України “Про відходи” та п. 6 постанови Кабінету Міністрів України від 03.08.1998 р. №1217 “Про порядок виявлення та облік безхазяйних відходів” Інспекцією скеровано листи в Сокальську райдержадміністрацію та Червоноградську міську раду для вжиття заходів реагування відповідно до повноважень встановлених законодавством України.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.