SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
350 добродіїв  висадили вісім з половиною гектарів нових дерев на Жовківщині

Волонтери, ветерани російсько-української війни, представники влади та всі охочі висадили саджанці сосни, ялини, дуба звичайного і модрини у межах всеукраїнської акції «Мільйон дерев за 24 години». Нею Україна долучається до загальносвітової ініціативи з висадження дерев.

«Така акція в нашому районі вже шостий рік поспіль. Ми взагалі вважаємо, що акція «Мільйон дерев» почалася саме з Жовківщини. До мене 6 років тому зателефонував Ігор Дулин і сказав, що кільканадцять його друзів та волонтерів приїдуть садити ліс. Ми радо прийняли їх. І приймаємо щороку. А минулого року волонтерів було понад 400», – розповів Степан Сохнацький, директор Жовківського держлісгоспу.

«Ми з волонтерами сьогодні висадили дерева, практично, у всіх лісництвах Жовківського лісгоспу. Такі акції відбуваються водночас по всій Львівщині і всій Україні. Це дуже добра ініціатива, яка згуртовує на усіх заради збереження довкілля не тільки регіону, а й цілої планети, бо ж відомо, що ліси є її легенями», – сказав заступник голови Львівської ОДА Юрій Холод, який сам взяв участь у висадці дерев на Жовківщині.

Посадці лісових культур передує проєкт, який складає лісничий. Садять саме ті породи, які в нашому регіоні є найбільш поширені та легко приживаються. Саджанці у держлісгоспі вирощують самі. Про це написали на сайті Львівської ОДА.

Відповідно до правил висадки лісових культур, на гектар мають висадити 7 тисяч саджанців.
Разом з усіма в Жовківському районі висаджували дерева Народний депутат Ростислав Тістик та члени львівського Ротарі-клубу.

“Нашими учасниками були представники влади різних рівнів – Народний депутат України – Ростислав Тістик, заступник голови Львіської облдержадміністрації – Юрій Холод, заступник голови Жовківської РДА – Андрій Колієвич. Садили ліс і представники компаній та організацій, шкіл та учасників АТО – «Ротарі інтернешнл», «Юрія – фарм», «Step school» та багатьох інших небайдужих людей.
Спільними зусиллями усі сьогоднішні добродії посадили – 51 690 сіянців дерев – сосни, дуба, модрини, ялини, клена гостролистого, яблуні, груші.
Результат тішить всіх, хто брав участь у такому масштабному лісовідновленні. А особливої похвали заслуговують діти, які вправно допомагали дорослим у непростій роботі. Здавалось, ці юні помічники не знали втоми.
Ну а наостанок зігрівались гарячим лісовим чаєм, смакували печеною картоплею, обмінювались враженнями і думками. Гамірно було сьогодні в осінньому лісі, він точно шумітиме історії своїх творців – дорослих і дітей!
Висловлюємо велику вдячність усім добродіям та добродійкам, які сьогодні садили ліс. Вони ж дякували лісівникам за гостинність та обіцяли приїхати знову у наступному році. Тішимось, бо коло друзів лісу невпинно зростає!” – додали у дописі на сторінці ДП “Жовківський лісгосп”  у facebook.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.