SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
ЗНО не скасують, а пробне відбудеться онлайн і за нього кошти повернуть

Учасникам пробного ЗНО, яке заплановано на 15 і 17 червня, будуть повернуті кошти через неможливість проведення пробного ЗНО у закладах освіти.

Міністерство освіти і науки спільно із Міністерством фінансів готують порядок повернення коштів учасникам пробного ЗНО через зміну формату проведення. Зареєстровані учасники зможуть скласти пробне тестування не в закладах освіти, а вдома. Інструкцію, як скласти тести та отримати свій результат пробного ЗНО, розміщено на сайті Український центр оцінювання якості освіти.

Пробне зовнішнє незалежне оцінювання є добровільною та платною послугою для учасників. Вартість одного тестування складає від 138 до 150 гривень залежно від регіону. У вартість пробного ЗНО входить оплата послуг за виконання значного обсягу робіт, як-от:
▪ укладання тестів,
▪ переклад цих тестів мовами національних меншин,
▪ підготовка, друк та комплектування тестових зошитів, бланків відповідей та інформаційних бюлетенів,
▪ доставка матеріалів до пункту тестування,
▪ оплата праці працівникам, які залучені до організації та проведення,
▪ виконання заходів із визначення результатів пробного ЗНО.

“Ми надзвичайно вдячні за пророблену упродовж останніх тижнів роботу відповідальним за пункти проведення та їхнім помічникам. Ми просимо Вас прийти на пункт проведення пробного ЗНО, щоб скеровувати учасників, які все ж не отримають інформацію про неможливість  роботи пункту тестування.

З огляду на ситуацію, що склалася, ми пропонуємо учасникам пройти тестування вдома:

15 червня об 11:00 зайти у свій кабінет учасника пробного ЗНО, розміщеного на сайті відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти,  і завантажити тестовий зошит і бланк відповідей з української мови і літератури.”

  •   Виконати завдання тестового зошита.
  •   До 19 червня унести свої відповіді до сервісу визначення результатів. 
  •   Отримати свій результат за тестування.

17 червня об 11:00 зайти у свій кабінет учасника пробного ЗНО  і завантажити тестовий зошит і бланк відповідей з того навчального предмета, який ви обрали для проходження пробного ЗНО.

  •   Упродовж двох днів виконати завдання тестового зошита.
  •   До 19 червня унести свої відповіді до сервісу визначення результатів. 
  •   Отримати свій результат за тестування.

“Під час роботи із тестовим зошитом  намагайтеся дотримуватися часових меж і не відволікатися. Сервіс визначення результатів буде працювати з 11:00 15 червня до 18:00 19 червня. 

Загрозливі спалахи захворюваності щохвилини вносять корективи у плани кожного, але ми маємо залишатися спокійними, сильними і здоровими. Бережіть себе, а ми зробимо все, щоб виконати свої зобов’язання перед вами!” – йдеться у повідомлення УЦОЯО.

За даними МОН, на проходження пробного ЗНО з української мови було зареєстровано близько 190 тис. дітей, а з інших предметів – 172 тис.

Уряд зараз не планує скасовувати чи переносити зовнішнє незалежне оцінювання, проте перегляне це рішення 20-22 червня з огляду на епідеміологічну ситуацію в ті дні.

Таке рішення ухвалила національна комісія ТЕБ і НС 13 червня, про що під час брифінгу за її результатами розповів головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

«Нинішня епідемічна ситуація дозволяє нам провести ЗНО з 25 червня. Комісія ТЕБ і НС розглянула два показники, оцінка яких 20-22 червня буде свідчити про те, чи буде можливість провести ЗНО в запропоновані терміни, чи потрібно буде це рішення переглянути», – сказав він.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.