SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
За добу в Україну повернулося понад 11 тисяч наших співвітчизників

Минулої доби український кордон перетнули майже 19 тисяч осіб, з яких понад 11 тисяч осіб – це українці, які повернулися із-за кордону. Також на виїзд оформлено 2370 іноземців, а в Україну через дію обмеження не пропущено майже 30 іноземних громадян.

За добу прикордонники у взаємодії з представниками санітарно-карантинних підрозділів провели температурний скринінг та опитування щодо стану здоров’я близько 13 тисяч осіб. Крім того, встановленим порядком оформлювалися інформативні згоди та пам’ятки про самоізоляцію.

Також мандрівникам з евакуаційних рейсів в аеропорту «Бориспіль» проводили експрестести для перевірки на Covid-19.

Позитивний результат на наявність коронавірусної інфекції експрестест показав в одного пасажира, який прибув з країни середнього сходу. Варто зазначити, що цей чоловік повівся розважливо та самостійно зголосився пройти відповідну перевірку. Його направили в одну з лікарень столиці.

Варто зауважити, що фіксуються випадки, коли громадяни висловлюють незадоволення більш тривалою процедурою контролю, додатковими контрольно-перевірочними засобами. Таким громадянам доводиться роз’яснювати ситуацію та переконувати в необхідності подальших обмежувально-карантинних заходах, зокрема і подальшої самоізоляції.

Також учора за сприяння Держприкордонслужби України транспортними засобами наданими місцевою владою та ДСНС забезпечено перевезення через кордон понад 3,2 тисячі українців, які прибули до кордону пішки.

Джерело – Урядовий портал

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.