SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
Автобусні рейсові перевезення відновлять з 23 червня (оновлено – графіки руху)

Від завтра перевізники області відновлюють обласні, приміські й міжміські перевезення із дотриманням усіх вимог карантину. Про це повідомляють на сторінці “Всеукраїнської Асоціації Автомобільних Перевізників” у Facebook.

Із 23 червня транспорт області працюватиме, однак пасажирів наполегливо просять заходити до автобусів виключно в масках.

“Зважаючи на численні прохання пасажирів, громад, а також на дозвіл на перевезення, який є у постанові Кабінету міністрів України №500 від 17 червня 2020 року. АТП вживуть усіх необхідних заходів, щоби перевезення були безпечними. Водночас застерігаємо пасажирів! Прохання в салон заходити лише в масках, транспорт прийматиме тільки ту кількість пасажирів, на яку розраховані місця для сидіння.” – повідомляють у перевізників.

Постанова Кабінету міністрів України №500 від 17 червня 2020 року». Зазначимо, у постанові справді вказано про відновлення пасажирських перевезень, але за рішенням обласної влади та зважаючи на ситуацію із захворюваністю на Covid-19.

Додамо, що у середині червня перевізники Львівщини вирішили відновити приміські і міжміські перевезення, попри рішення влади продовжити карантин. З 15-16 червня випустили на маршрути близько 60% автобусів від загальної кількості. До сьогодні автобусні перевезення здійснювалися в режимі спецперевезень.

Про відновлення рейсів до сіл Сокальщини, зокрема, Бодячів, повідомив сільський голова Смиківської сільської ради Петро Пархович на своїй сторінці у фейсбуці.

За оперативною інформацією (станом на 19 год. 22 червня), Львівська комісія ТЕБ та НС внесла змінити до карантинних обмежень у області, зокрема, роботу відновлять перевізники.

Комісією на виконання постанови Кабінету Міністрів України  № 500 сформовані особливі правила в частині відновлення пасажирських перевезень. Зокрема, заборонено перебувати в громадському транспорті без масок або респіраторів, кількість пасажирів не може перевищує кількість місць для сидіння.

«За попередню добу було зафіксовано 200 позитивних аналізів на ковід. Хочу зазначити, що 129 з них – діагностовано вперше, а 100 з них зі Львова і лише 29 з області. Це свідчить про масове порушення карантинних обмежень серед львів`ян. Розслабились, втомились – і як результат новий антирекорд на Львівщині і в Україні. Епідеміологічна ситуація на Львівщини напряму залежить від відповідальності кожного з нас, від того як носимо масику – на обличчі чи на підборідді, чи миємо руки чи дотримуємось соціальної дистанції. Вкотре наголошую, карантин на Львівщині не послаблено! З такими показниками про суттєве послаблення карантинних обмежень наразі не йдеться. Сьогодні комісія дозволила роботу громадського транспорту. Адже тисячі людей щодня з області їдуть на роботу у Львів, це спричинює значне скупчення людей, породжує функціонування нелегальних перевезень. Я переконаний, що дозвіл на законні транспортні перевезення дадуть змогу контролювати і відстежувати усі маршрути, це також дозволить розвантажити існуючі маршрути. Чим більша кількість громадського транспорту – тим менше скупчення», – пояснив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Слідкувати за дотриманням карантинних обмежень  на території Львіської області будуть мобільні групи у складі працівників поліції, Держпродспоживслужби  та представників органів місцевого самоврядування.

«Зауважень щодо відновлення транспортного сполучення немає, за умови дотримання усіх вимог», – зазначив Олег Когут, заступник директора Львівського лабораторного центру.

Зазначимо, аби уникати скупчень людей в транспорті постановою Кабінету Міністрів України від 17 червня 2020 р. № 500 передбачили, що з 22 червня і на період дії карантину робота в органах виконавчої влади, інших державних органах, органах місцевого самоврядування розпочинається о 8 годині. Щодо інших закладів та підприємств – рекомендують відкриватися не раніше 10:00, працівників радять переводити на дистанційну роботу.

Окрім того, затверджено новий перелік медзакладів, які прийматимуть хворих на коронавірус.


Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.