SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
Яка ситуація на кордоні з Польщею, як і хто може його перетнути

У рамках протипандемічних заходів 15 березня Республіка Польща та 16 березня Україна призупинили пропуск в деяких пунктах пропуску.

На сьогодні, 16 березня, пропуск на кордоні з Польщею здійснюється лише в таких автомобільних пунктах пропуску:

У Львівській області: «Рава-Руська – Гребенне» та «Краковець – Корчова»

У Волинській області: «Ягодин – Дорохуськ».

Станом на ранок 16 березня черги легкового та пасажирського транспорту в цих пунктах пропуску на виїзд з України відсутні.

Пропуск пішоходів не здійснюється.

Можуть в’їхати в Україну: громадяни України; особи, які мають право на постійне або тимчасове проживання в Україні, є подружжям або дітьми громадян України, працівники іноземних дипломатичних представництв та консульських установ, акредитованих в Україні, представництв офіційних міжнародних місій, організацій, акредитованих в Україні, та члени їх сімей; водії та обслуговуючий персонал вантажних транспортних засобів, члени екіпажів. (В’їзд в Україну інших категорій іноземців та осіб без громадянства здійснюється за погодженням з Міністерством закордонних справ.)

Не можуть в’їхати в Україну: громадяни інших країн та особи без громадянства.

За повідомленнями з офіційних та відкритих джерел:

Зможуть в’їхати в Польщу: громадяни Польщі та іноземні громадяни, хто одружений, є дитиною (під опікою) громадян Польщі; хто має Карту Поляка; особи, що мають дипломатичний ранг та члени їх родин; іноземці, які мають право на постійне або тимчасове проживання на території Польщі; іноземці, які мають право працювати на території Польщі, особи, які здійснюють вантажні перевезення.

Не зможуть в’їхати в Польщу: громадяни інших країн (крім перелічених винятків). 

15 березня, у зв’язку з обмеженнями пропуску, відбулося перенаправлення пасажиро-транспортного потоку. Через обмеження пропуску пішоходів на території Польщі їх підсаджували у попутні транспортні засоби. Чимало українців зібралося в районі пунктів пропуску «Корчова» (з українського боку – «Краківець») та «Хребене» (з українського боку «Рава-Руська»). Для вирішення цього питання Держприкордонслужба України організувала взаємодію з органами місцевої влади, які виділили декілька автобусів. За погодженням з польською стороною кількома рейсами ці автобуси доставили з Польщі в Україну близько 500 наших співгромадян.

НАГАДУЄМО! РНБО рекомендує громадянам України утриматися від виїзду за кордон, а тим, хто перебуває за кордоном – повернутися до 17 березня (00.00 17 березня припиняються регулярні пасажирські перевезення через державний кордон України).

Джерело – Урядовий портал

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.