SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
Як працюють червоноградські садки в умовах адаптивного карантину

Температурний скринінг, постійне вологе прибирання, коридори без м’яких килимків, а замість звичайних рушничків – паперові. Такі корективи у життя та побут садочків внесла пандемія коронавірусу. Аби максимально убезпечити своїх вихованців від ризику захворювання, педагоги докладають усіх можливих зусиль і самовіддано працюють в нових для себе умовах.

Ранок у ЗДО №12 м.Червоноград починають із ранкової руханки та цікавих спортивних змагань на свіжому повітрі. І хоча, на перший погляд здається, що у житті садка нічого не змінилось, все ж адаптивний карантин вніс свої суттєві корективи. Тепер батьки приводять діток не в групу, а до дверей. З меню ознайомлюються на вході, або у батьківському чаті, а святкові ранки проводитимуться без глядачів і лише в межах однієї групи.

“Від початку відкриття, коли ми тільки впустили дітей, то спершу ми розробили регламент роботи закладу в карантинних умовах. Там чітко прописані обов’язки і права кожного працівника і де чітко вказано, що повинні робити батьки. Вони також оформили таку згоду, де прописані всі правила. Заклад повністю забезпечений дизинфікуючими засобами. З допомогою батьків та місцевї влади садок забезпечений миючими засобами. Всі діти на групах мають паперові рушнички, рідке мило. Відбулися зміни в середині садка, в приміщеннях. Було забрано всі килимки на коридорах в музичній і спортивній залах та у групових кімнатах. Обов’язковим також є температурний скирнінг “, – зазначила у коментарі телеканалу “Бужнет” Наталя Стефанів, директор ЗДО №12.

Найважче звикати до всього нового вихованцям ясельної групи, бо в малюків, незважаючи на умови адаптивного карантину, триває своя власна адаптація. Найменших діток батьки приводять в роздягальню в масках і бахілах, де медсестра малечі вимірює температуру і відводить по одному в групу. У кімнатах ясельної групи проводиться щодня дезінфекція приміщень та миття іграшок. Діти миють руки кожні дві години і витирають їх паперовими рушничками. Про це розповіла вихователь ясельної групи Ольга Дяків.

Як зазначила директорка садочку Наталія Стефів, впродовж останніх двох тижнів вдвідуваність садка 2/3. Тобто в садочок ходить 150 дітей, при списковому складі 217.

Нема сумніву, щоб дітки залишалися здоровими, потрібна спільна праця і вихователів, і батьків. Тому працівники ЗДО наполегливо рекомендують дотримуватись вимог карантинних обмежень та не легковажити здоров’ям та безпекою своїх діточок.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.