SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
Вживання алкоголю не знижує ризик захворіти на COVID-19

Часте вживання алкоголю підвищує ризик виникнення різноманітних порушень в організмі,  а у разі зараження, ускладнює перебіг захворювання на COVID-19.

Пам’ятайте, безпечної дози алкоголю не існує. Вживання алкоголю шкідливе для серцево-судинної системи,  викликає гіпертонію та збільшує ризики інсультів і онкозахворювань. Зловживання  алкогольними напоями викликає цироз печінки, гепатит, панкреатит. Як і тютюн, алкоголь спричиняє залежність. 

В Україні понад 70% людей, які померли від ускладнень, спричинених COVID-19, мали супутні серцево-судинні захворювання, цукровий діабет, новоутворення, захворювання нирок та легень. У деяких випадках — поєднання цих хвороб.

Наразі не має імунітету, вакцин та ліків проти нової коронавірусної інфекції COVID-19. Один із найбільш ефективних способів захиститися і запобігти поширенню інфекції – фізичне дистанціювання та щоденна гігієна.  

Поза організмом людини, вірус втрачає свою життєздатність. SARS CoV-2 на зовнішніх поверхнях залишається небезпечним для людини протягом 3-4 годин. Людина може інфікуватися в результаті дотику до таких предметів або поверхонь, а потім – до очей, носа або рота. 

Таким чином, щоб запобігти інфікуванню, найкраще не чіпати обличчя брудними руками та ретельно мити руки.  

Якщо ви підозрюєте, що якийсь предмет або поверхні можуть бути забрудненими і містити вірус, помийте обробіть їх дезінфектором із вмістом спирту не менше 60%.

Джерело – Центр громадського здоров’я МОЗ України

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.