SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
Вчителям, яких відсторонять від роботи через вакцинацію, не нараховуватимуть стаж

Учителям, які не зробили щеплення від COVID-19 і яких відсторонять від роботи без збереження заробітної плати, не нараховуватимуть стаж.

Про це сказав в.о. голови Державної служби України з питань праці Ігор Дегнера під час брифінгу.

“Усі стажі, обрахунки виплат, пов’язаних із тимчасовою втратою працездатності, питання, пов’язані з пенсійним забезпеченням, прив’язуються до того періоду роботи, за який сплачується Єдиний соціальний внесок. Він, відповідно, сплачуєтья із заробітної плати.

Відповідно до статті 3 закону “Про оплату праці”, заробітна плата сплачується за фактично виконану роботу. Якщо людина фактично не виконує роботу і в разі відсторонення, нарахування заробітної плати не відбувається. Відповідно, всі стажі, які прив’язані до сплати ЄСВ, також не враховують цей період, – сказав чиновник.

Нагадаємо, на період дії карантину обов’язковій вакцинації проти COVID-19 підлягають працівники:

  • центральних органів виконавчої влади та їхніх територіальних органів;
  • місцевих державних адміністрацій та їхніх структурних підрозділів;
  • закладів вищої, післядипломної, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, у тому числі спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ незалежно від типу та форми власності.

Раніше МОЗ вніс освітян до переліку працівників, які мають обов’язково вакцинуватися або бути відстороненими від посади. Відсторонення почнеться 8 листопада, але не стосується людей, які мають протипоказання. Також не відсторонюватимуть працівників, які щепилися однією дозою вакцини.

Джерело – Нова українська школа

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.