SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
В Україні очікується перша партія препарату для лікування COVID-19

Перша партія препарату “Ремдесивір” для боротьби з коронавірусною інфекцією прибуде в Україну найближчим часом. Пишуть на сайті МОЗ.

ДП “Медичні закупівлі України” уклало договір про закупівлю лікарського препарату “Ремдесивір”. Про це заявив заступник міністра охорони здоров’я України з питань європейської інтеграції Ігор Іващенко. 

“Найближчим часом в Україну прибуде перша партія лікарського засобу – близько 14 тис. флаконів. Загальна процедура закупівлі передбачає придбання 28 200 одиниць лікарського засобу для лікування 4 700 госпіталізованих пацієнтів, хворих на COVID-19”, – повідомив Іващенко.

Лікарський засіб “Ремдесивір” входить до клінічних протоколів з надання медичної допомоги для лікування коронавірусної інфекції і може застосовуватись лише у випадках, передбачених цим протоколом. Зазначимо, що “Ремдесивір” широко застосовується для екстреного використання у таких країнах світу, як США, Японія, Австралія, країни ЄС (Франція, Іспанія, Хорватія, Румунія та ін.).

Про епідситуацію на Львівщині йшлося сьогодні, 27 жовтня, під час брифінгу у Львівській ОДА. Як розповів керівник департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис епідситуація упродовж останніх днів на Львівщині погіршується. Про це, за його словами, свідчить, як кількість госпіталізованих хворих та щоденно підтверджених випадків інфікування.

«За вчорашню добу проведено понад 1400 тестувань методом ПЛР. Підтверджено 478 випадків. Окрім того, всіма закладами охорони здоров’я проведено понад півтори тисячі тестувань методом ІФА»,-  зазначив директор департаменту охорони здоров’я.

Підтверджені випадки інфікування в Сокальському районі – 22: Белз – 1, Волсвин – 1, Гута – 1, Жвирка – 1, Муроване – 1, Перетоки – 1, Скоморохи – 1, Сокаль – 1, Теляж – 1, Угнів – 1, Угринів – 1, Гірник – 1 та в місті Червоноград – 10.

В Україні зафіксовано 6 677 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.