SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
Українці, віком від 60 років зможуть придбати за кошти програми єПідтримка ліки як за рецептом лікаря, так і без нього

Уряд розширює програму єПідтримка і з 24 січня українці, віком від 60 років, зможуть витратити кошти, нараховані за програмою, на придбання ліків. Відповідну постанову Кабінет Міністрів України ухвалив на сьогоднішньому засіданні.

“За місяць дії програми єПідтримка понад 7 мільйонів українців вже отримали від держави кошти, які можна витратити на придбання книжок, квитків до театрів, музеїв, кіно, а також на подорожі країною. Зараз у рамках програми ми посилюємо підтримку старших людей, даючи їм можливість придбати ліки і захистити власне здоров’я, що є дуже важливим під час пандемії. Зробити це можна буде вже з 24 січня в будь-якій аптеці”, – повідомила Перша віце-прем’єр-міністр – Міністр економіки України Юлія Свириденко.

Українці, віком від 60 років, зможуть придбати за кошти програми єПідтримка ліки в аптечних закладах та інтернет-аптеках. Купити можна буде будь-які лікарські засоби, дозволені для застосування в Україні, як за рецептом лікаря, так і без нього.

Банки перевірятимуть вік людини у момент проведення платежу. Коли саме вона оформила картку — не важливо, головне, щоб на момент купівлі ліків їй вже виповнилося 60 років.

З початку запуску програми єПідтримка понад 7,3 млн українців подали заявки в Дії на отримання 1000 грн. На сьогодні громадянам вже виплачено 7,2 млрд грн. Майже 1,5 млрд грн з отриманих коштів українці вже витратили.

Нагадаємо, ініційована Президентом України програма єПідтримка спрямована на стимулювання людей до вакцинації від COVID-19 та підтримку тих секторів економіки, що найбільше постраждали від карантинних обмежень. Це сфери культури, спорту, пасажирських перевезень.

Джерело – КМУ

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.