SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
У новорічну ніч з феєрверками ОБЕРЕЖНО!

Сокальське відділення поліції звертається з закликом до всіх громадян бути обережними та виваженими під час придбання та використання новорічної піротехніки!

Слідкуйте за тим, щоб петарди, феєрверки чи інші вибухонебезпечні предмети не потрапляли до рук дітей. З метою недопущення порушень правил виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів на території обслуговування – поліція Сокальщини проводить рейди по виявленню місць можливої незаконної реалізації населенню піротехнічної продукції та феєрверків.

У відношенні продавців, які не мають ліцензії на право здійснення цього виду діяльності, правоохоронці складають адміністративні матеріали. До кожного піротехнічного засобу у продавця обов’язково має бути інструкція, а на продукції має бути зазначена дата виготовлення та термін придатності. При відсутності цього – піротехнічний виріб вважається контрафактним, а його реалізація і використання – заборонені.

Також пам’ятайте, категорично заборонена реалізація будь-яких піротехнічних засобів особам віком до 18 років.Відповідальність за порушення порядку виробництва, зберігання перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів передбачена статтею 195-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Санкція статті передбачає накладання штрафу в розмірі від 595 до 1700 гривень з конфіскацією предметів торгівлі.

Нехай свята принесуть тільки радісний настрій та позитивні емоції!!!

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.