SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
У Червонограді було танцювально! “Галицькі Вакації”- 2021 зібрали понад 20 хореографічних  колективів з Львівщини, Франківщини, Волині та Закарпаття на конкурс

19 вересня, в Народному Домі м.Червоноград відбувся Всеукраїнський фестиваль-конкурс народної хореографії “Галицькі Вакації”- 2021, який покликаний відроджувати українську культурну спадщину народного танцю.

Організатори фестивалю – Червоноградський Народний дім, Громадська організація «Червоноградське відділення Львівського обласного фонду культури» влаштували для танцівників та шанувальників народної хореографії фантастичне свято.

Понад 20 хореографічних колективів з Львівщини, Франківщини, Волині та Закарпаття продемонстрували свою танцювальну техніку, сценічну майстерність та артистизм.

«Неймовірно приємно, що після карантинної перерви на цій сцені знову лунають притупи» – привітала учасників фестивалю заступниця міського голови Надя Земницька. «Тож особливу подяку хочу висловити всім, хто долучився до організації цього дійства, хто вніс особисту вагому лепту в розвиток та популяризацію народного танцю і фестивалю «Галицькі вакації». А для головного ініціатора цього дійства – народного ансамблю танцю «Молодість» ми даруємо кошти на придбання сценічного взуття».

«Дуже тішуся, що такі фантастичні дійства відбуваються у нашому краї», – звернулась до юних танцівників заступниця голови Червоноградської районної ради Наталія Кохан. – «Ви усі переможці, і зичу вам на вашому творчому шляху нових звершень та здобутків. А на згадку про цей чудовий фестиваль, ми підготували для вас пам’ятні дарунки».

«Хочу подякувати організаторам «Галицьких вакацій» за те, що спільно ми підтримуємо ідею відродження українського танцю, який направду вражає своєю багатогранністю, адже він і динамічний, і повільний, і по-особливому колоритний» – відзначив начальник відділу культури Червоноградської міської ради Андрій Процик.

Додамо, фестиваль відбувся за підтримки Червоноградської міської ради, Червоноградської районної ради, Львівського відділення Національної Хореографічної Спілки України, Народного ансамблю танцю «Молодість» та Спілки ветеранів АТО Червонограда «ВОЛЯ».

Джерело – Червоноградська міська рада.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.