SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
Сповіщень про повітряну тривогу за минулу добу в області не було: Максим Козицький про головне

Минула доба, 2 травня, на Львівщині пройшла спокійно, сповіщень про повітряну тривогу не було.

Про це поінформував начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Окрім цього,  станом на 9:00 год ранку на трьох пунктах пропуску у Львівській області були черги з вантажівок на виїзд з України. Йдеться про пункти у Рава-Руській, Краківці та Шегинях. На в’їзд були черги і з вантажівок (Краківець та Шегині), і з легкових автомобілів (на всіх пунктах, окрім «Рава-Руська»)

Також, за минулу добу працівники ДСНС ліквідували 11 пожеж сухостою. Згорів майже 1 гектар. Начальник Львівської ОВА нагадує, що паліям загрожує як адміністративна, так і кримінальна відповідальність.

За добу на Львівщині розселили ще 361 вимушено переміщену людину. Від початку повномасштабного вторгнення військ рф в Україну – 338 тисяч. Також значна кількість людей поселилась у приватному секторі області самостійно.

«Маємо ще 11 тисяч облаштованих місць у державних та комунальних закладах для людей, які вимушено покинули або втратили свої домівки через воєнні дії рф, та приблизно 200 – у приватній сфері. Якщо ви можете надати помешкання для людей, які вибрались з епіцентрів бойових дій, реєструйтесь на сайті «Прихисток». За безкоштовне розміщення передбачена компенсація»,- зазначив Максим Козицький.

В ЄІБД як внутрішньо переміщені особи зареєструвались уже 225 тисяч вимушених переселенців. З них 73 тисячі – діти.

На всіх переходах Львівщини кордон на виїзд за добу перетнули понад 14 тисяч осіб. Від 24 лютого – це 1 мільйон 898 тисяч людей.

Через західний кордон за добу з України виїхали 29 тисяч людей, натомість повернулось 27 тисяч наших громадян.

Поліція опрацювала 1626 звернень щодо підозрілих людей та об’єктів.

Більше новин тут: https://t.me/buzhnet

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.