Warning: getimagesize(http://www.smartnews.com.ua/wp-content/uploads/2020/03/90877454_526403931411158_4297761155046178816_n.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/ds001/smartnews.com.ua/www/wp-content/plugins/wp-open-graph/output.class.php on line 306

SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону

27 березня Сокальська ЦРЛ отримала від підприємця Володимира Кріля 200 експрес-тестів, за допомогою яких медики зможуть вчасно діагностувати коронавірус і, у випадку підтвердження діагнозу, ізолювати хворого та призначити йому відповідне лікування.

Як розповів у коментарі для журналістів телеканалу “Бужнет” депутат Львівської обласної ради, заступник головного лікаря КП “Сокальська центральна районна лікарня” Сергій Касьян, є декілька способів, щоб визначити – хвора людина на COVID-19 чи ні.

“Є швидкі тести, є тести на імуноглобулін, є тести, які визначає лабораторія на наявність вірусу в крові. До цього часу, тільки Київ робив аналізи на визначення вірусу в крові. А швидкі тести – це тести, які показують наявність антитіл в пацієнта. І, як правило, вироблення антитіл в пацієнта, який хворий на коронавірус, починаються з 4-5 дня. Тобто швидкі тести матимуть діагностичне значення для пацієнтів, які вже будуть знаходитися на лікуванні з підозрою на коронавірус на 4-5-й день хвороби,” – зазначив Сергій Касьян.

І пояснив, що хворі з легким перебігом хвороби будуть самоізольовуватись вдома. Але для лікарів важливо, з діагностичної точки зору “знати чи ті пацієнти мають коронавірус чи не мають”. Це будуть ті випадки, коли стан здоров’я не викликає занепокоєння, але ті пацієнти будуть джерелом зараження для оточуючих членів сім’ї і не тільки. Тож тим, хто на самоізоляції вдома, швидкі тести робитимуть на 7-8 день хвороби.

Хоча, як зазначив Сергій Касьян, швидкі тести робитимуть не всім і не відразу, оскільки симптоми коронавірусу і грипу схожі. То тим людям, які звертаються в лікарню після появи сиптомів на 1-2 день, робитимуть спочатку тести на визначення грипу типу А і Б. Згодом, якщо в пацієнта легка форма і його не відправляють в Львівську інфекційну лікарню, то в Сокальській лікарні його поміщають в карантин і вже на 4-5 день перебігу хвороби роблять швидкий тест на наявність антитіл.

200 швидких тестів, за допомогою яких медики зможуть вчасно діагностувати коронавірус, для КП “Сокальська центральна районна лікарня” закупив підприємець Володимир Кріль. А Сергій Касьян додав, що закуплені експрес-тести українського виробництва. Їх розробили, і виготовляють вже в нашій країні.

Як наголосив обласний депутат, найголовніше для держави, і нашого регіону зокрема – це самоізоляція тих українців, які повернулись з-за кордону. Оскільки у тієї людини, яка приїхала, перебіг хвороби може бути легким, а для її членів сім’ї, особливо літніх людей, вірус може стати вбивцею. На своїй сторінці у соцмережі Facebook Сергій Касьян написав:

“Шановні мешканці Сокальщини!
Звертаємося до медичних працівників,представників органів виконавчої влади на місцях ,небайдужих громадян:
якщо ви виявляєте громадян, які повернулися
із країн де вирує пандемія короновірусу і не зберігають режим самоізоляції телефонуйте по номеру 0987143519 – черговий Сокальської поліції. Пам’ятайте, що ці люди скоюють злочин!!!”

Вже зараз поліцейські Сокальського відділення перевіряють тих, хто перетнув український кордон на дотримання правил карантину і чи ті мешканці Сокальщини на самоізоляції.

Журналісти телеканалу “Бужнет” розпитали обласного депутата і про стан тих жінок, які були госпіталізовані з підозрою на коронавірус зі Сокальщини кілька днів тому. На що Сергій Касяьн відповів:

“Уточнюю по госпіталізованих з Сокальського району – в жінки, яка була з Червонограда госпіталізована першою, ще 17 березня, це в неї коронавірусу не виявили, їй діагностували грип типу А”.

У двох інших пацієнток з Лещатова і Теляжа, на сьогодні, 27 березня, – підтвердження хвороби ще нема, оскільки ще не прийшли результати тестів з Києва. Але їх стан задовільний.

Медичний колектив Сокальськог ЦРЛ вітає соціальну небайдужість підприємців Сокаля та району, тому що сьогодні від здатності підтримувати одне одного, залежить здоров’я та життя тисяч людей.

“Пандемія коронавірусу SARS-CoV-2 – найстрашніша біда, з яким людству довелося зіштовхнутися за останні десятиліття, виклики перед нами безпрецедентні. Але ми віримо, що подолаємо його спільними зусиллями. Керівництво та працівники Сокальської центральної районної лікарні вдячні підприємцеві Володимиру Крілю за допомогу в забезпеченні медичного закладу засобами для виявлення коронавірусної інфекції COVID-19!” – вдячні слова на сторінці у фейсбуці Сокальської центральної районної лікарні.

Режим боротьби з інфекцією передбачає ізоляцію та суворий карантин, але переконані, що наші серця й душі не будуть ізольовані, а, навпаки, сприятимуть допомозі одне одному. В свою чергу, лікарі та медперсонал Сокальської центральної районної лікарні зроблять усе від них залежне, аби допомогти тим, хто цього потребує.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.