SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
Реєструвати дітей в садочок тепер будемо по-новому

Відтепер батьки можуть зареєструвати дитину в дошкільний заклад не з моменту народження, а за вісім місяців до вступу.

“Раніше батьки реєстрували малюка з народження, а це створювало паніку і ажіотаж серед інших батьків. Тепер реєстрація в садок працюватиме з року в рік, тобто якщо дитина має іти в садок у 2021 році, то черга для реєстрації буде відкрита 1 жовтня поточного року. Таким чином батьки матимуть вісім місяців для того, щоб реєструвати дітей та подавати відповідні сканери документів. Далі заявка потрапляє на модерацію до адміністраторів конкретного закладу і вони визначають, чи дотримані вимоги відповідно до положення про електронну чергу. Алгоритм є автоматичним, єдине, що впливає на чергу – це наявність пільг, тобто кожен заклад визначає кількість місць загалом і пільгові. Відтак, коли є пільговики то вони потрапляють спочатку в пільгові місця, якщо квота заповнена, то пільговик стає відповідно в загальну чергу”, – наголосив розробник сайту,  керівник компанії “Українські Інтерактивні Технології” Віктор Притулко.

Також він зазначив, що під час розробки нового сайту електронної черги виключили принцип пріоритетності, у результаті змістилась черга.  Відтак, не варто панікувати, заклади можуть цьогоріч користуватись записами, які мали у попередній системі.

“Під час розробки нового сайту електронної черги був змінений принцип формування самої черги. У попередній системі враховувався параметр пріоритету, тобто батьки могли реєструвати дитину в кілька закладів дошкільної освіти  і мали завдання виставити пріоритет закладу, який важливіший, а в кінці це враховувалось до рейтингу. У результаті, батьки, які не вгадали з пріоритетом, не потрапляли у чергу, тому нам поставили завдання виключити цей параметр. Коли ми його виключили і перенесли частину інформації з попередньої бази, відповідно змістилась черга. Тому,  аби у цьому році дітей злагоджено зарахувати в садок, заклади, в яких та ситуація проблематична, можуть користуватись записами, які мали у попередній системі”,- наголосив Віктор Притулко.

Зареєструвати дитину у чергу до закладів дошкільної освіти Львівщини можна за посиланням.

Джерело – Львівська ОДА



Читайте також головні новини Сокальщини та Червонограда:

Telegram – t.me/buzhnet

WhatsApp – chat.whatsapp.com/HO4qYeTP74DGaRjfJn27ov

Viber – bit.ly/2wZ6rOs

Іnstagram – instagram.com/buzhnet_tv?igshid=1jkkl3om6gtp2

Youtube – https://www.youtube.com/channel/UC5ecLrqD-CdQr0NcJ0KCUpA

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.