SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
Понад 90 ДТП за минулу добу: водіїв закликають утриматись від поїздок власним транспортом

За минулу добу на автодорогах Львова та області сталася 91 дорожньо-транспортна пригода, одна з них – з потерпілою. Про це інформують у відділі комунікації поліції Львівської області.

30 автопригод на дорогах області, ще 61 – у Львові. Внаслідок ДТП одна особа була травмована. Загиблих немає.

За наслідками інших пригод було складено 90 адміністративних протоколів за ст.124 (Порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Санкція статті передбачає накладення штрафу в розмірі двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права керування транспортними засобами на строк від шести місяців до одного року.

Водночас у зв’язку із погіршенням погодних умов правоохоронці закликають водіїв утриматися від поїздок власним автотранспортом, а якщо ж мешканцям необхідно їхати за кермом – бути максимально уважними та обережними.

Працівники груп реагування патрульної поліції територіальних підрозділів поліції Львівщини посилено патрулюють автодороги та надають допомогу учасникам дорожнього руху, зокрема, допомагають водіям витягати транспортні засоби зі снігу та відбуксирувати їх на рівну ділянку дороги, а пішоходам – перейти дорогу через снігові замети.

«Якщо вам необхідно виїхати власним транспортом, ретельно перевіряйте технічний стан автомобіля, переконайтесь у наявності аптечки, запасного колеса, домкрату та тросу, а також достатньої кількості палива у баку»,-  зазначають правоохоронці.

Та додають, керуючи автомобілем, не перевищуйте швидкість руху, акуратно маневруйте, будьте максимально уважні та обережні при під’їзді до поворотів, перехресть та пішохідних  переходів.

Крім того, правоохоронці нагадують, що, у зв’язку з суттєвим погіршенням погодних умов, на низці автомобільних дорогах державного значення у Львівській області обмежено рух вантажних автомобілів. Тож перед виїздом промоніторте стан доріг у потрібному вам напрямку.

«У випадку, якщо ви опинились у складній ситуації внаслідок несприятливих погодних умов, звертайтеся по допомогу, зателефонувавши на оперативну лінію 102»,-  наголошують у поліції.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.