SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
Перерахунок пенсій: кому підвищать виплати у 2022 році

Вже наступного року на українських пенсіонерів чекає перерахунок пенсійних виплат більш ніж 10 разів. Відомо про це стало зі слів міністра соціальної політики Марини Лазебної, пише інформаційний портал “На Пенсії”.

Отже, у 2022 році заплановано 12 підвищень пенсійних виплат. Тобто, перераховуватися пенсійні виплати будуть практично щомісяця. Однак, торкнеться це далеко не всіх людей пенсійного віку.

Відзначається, що почнеться наступний рік з доплат до пенсійних виплат тим українцям, які є ліквідаторами, що постраждали на ЧАЕС.

Далі на черзі на нарахування доплат до пенсій є українці, які досягли пенсійного віку, і які мають необхідний страховий стаж. Тобто, їх мінімальна пенсія замість 2 400 гривень, складе вже 2 600 гривень.

Що стосується чергових перерахунків прожиткового мінімуму, то пройдуть вони вже у квітні та жовтні. Також перерахують мінімальні заробітні плати та пенсійні виплати. Тобто, складати в кінці 2022 року мінімальна пенсія повинна більше 2 000 гривень. А ось що стосується максимальних пенсійних виплат, то вони підвищені будуть до 20 000 гривень.

Отримають по 300 гривень надбавки в жовтні й ті пенсіонери, які досягли 70-75 років.

Крім того, важливо ще відзначити й те, що в наступному році заплановано і зростання середніх пенсійних виплат. Тобто, виросте вона з 3 000 гривень до 4 000 гривень. Також у ПФУ підкреслили, що щорічно кількість українців, які отримують такі пенсії, збільшується. За їхніми словами, буде таких українців у 2022 році від загальної кількості пенсіонерів близько 40%.

Ще виплати піднімуть і тим громадянам, які втратили годувальників, або ж рідних в зоні АТО.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.