SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону

28 серпня, у селі Стаївка та місті Белз Червоноградського району пройшли транскордонні зустрічі порозуміння та примирення, а в їх межах – молитовна проща до чудотворного джерела у селі Стаївка.

Цьогоріч європейські дні добросусідства відбулися під гаслом «Пам’ять, що об’єднує». Участь у заходах взяли представники влади, зокрема, директор департаменту міжнародної технічної допомоги та міжнародного співробітництва Львівської облдержадміністрації Роман Шепеляк, заступник голови Червоноградської райдержадміністрації Володимир Катерина, заступник голови Червоноградської районної ради Наталія Кохан, голова Белзької територіальної громади Оксана Береза та інші.

Ініціатива спільної прощі належить Блаженнішому Архієпископу Любомиру Гузару, який зробив свого роду послання для людей по обидва боки кордону: «Не можна забувати, що ми всі колись були молодими і про нас також старші казали, що ми нічого не варті, бо не такі, як вони. Якраз навпаки – молоді люди назагал є ідеалістами, бажають кращого. Тільки часто ми залишаємо їм такий світ, в якому нелегко жити».

В межах відзначення організували святковий концерт та справжній лицарський турнір – відтворення побуту і розваг людей, які жили в Х-XIV століттях.

Нагадаємо, щорічно, понад десять років поспіль, на території  розділених державними кордонами польського села Корчмин та українського – Стаївка, проводять транскордонні зустрічі порозуміння та примирення.

Джерело – Червоноградська РДА

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.