SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
На Сокальщині триває операція “Первоцвіт-2020″!

Правоохоронці Сокальського відділення поліції закликають мешканців району не зривати, не продавати і не купувати ранньовесняних квітів.

На Сокальщині триває операція “Первоцвіт-2020″. Сокальське відділення поліції нагадує – за незаконний збір, збут та закупівлю первоцвітів, занесених до Червоної книги України, статтею 88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено накладення штрафу від 510 до 1700 грн з конфіскацією рослини.
При цьому аналогічні дії, вчинені щодо первоцвітів, які зростали в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, занесених до Червоної книги України, або які охороняються відповідно до міжнародних договорів України, тягнуть за собою накладення штрафу від 1700 до 3655 грн з конфіскацією рослини.
Також в поліції зазначають, що додатково буде стягнута компенсація за шкоду, заподіяну незаконним збиранням або знищенням чи пошкодженням рослин, занесених до Червоної Книги України, що може становити від 37 до 62 грн за одну рослину (в залежності від виду).

“Наші діти і внуки мають право насолоджуватися красою так само, як і попередні покоління. В результаті незаконного збору та реалізації знищується велика кількість ранньоквітучих рослин, занесених до Червоної книги України, зокрема підсніжника білосніжного, білоцвіту весняного, шафрану Гейфеля, рябчика шахового.
Не зриваймо ранньоквітучих рослин та не створюймо попит на них, адже лише він породжує пропозицію. Бережімо те, що творить Природа” – написано в повідомленні Сокальського відділення поліції на сторінці у facebook.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.