SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
Про дорогу на Раву-Руську, заповненість лікарні в Сокалі та проблеми шахтарів – в регіоні з робочим візитом побував нардеп Сергій Власенко

У понеділок, 19 жовтня, з робочим візитом у нашому регіоні побував народний депутат України Сергій Власенко. Аби ознайомитись з усім спектром проблем нашого краю, Сергій Володимирович відвідав копальню «Степова», медичні заклади в Сокалі та Радехові, а згодом поспілкувався із журналістами місцевих ЗМІ у прес-клубі.

Політик розпочав свій візит з відвідин Радехівської ЦРЛ та зустрічі з в.о. головного лікаря Леоднідом Цибулею. Згодом поїхав на 10 шахту “Степову” в Червонограді дорогою Червоноград-Рава-Руська. Був неприємно вражений.

“Насправді дорога Червоноград-Рава-Руська – це страшне і так не має бути. Це навіть дорогою не можна назвати. Це напрямок з ямами. Але дивує те, що маючи вирішене питання польського кредиту на ремонт чи створення нової цієї дороги, зараз монобільшість у Парламенті не спроможна прийняти рішення, які б дозволили цей проект реалізувати. На жаль у Верховні Раді у “Батьківщини” тільки 24 голоси, але ми піднімем це питання і спробуєм щось вирішити. Бо це жахіття і сором для всієї держави, тим більше, що це прикордонна зона. Це така наша потужність і транзитність, яка могла б бути використана, а цього не відбувається” – зазначив про сумнозвісну дорогу на Львівщині Сергій Власенко.

Під час візиту на шахту “Степову”, обговорили з керівником підприємства Миколою Клюкою проблеми вугільної галузі. Чи не найголовніша – відсутність перспектив розвитку вугільної галузі на найближчі роки. Оскільки “приватизація шахт це одне питання, а державна підтримка – це інше питання”.

Найболючішим питанням стала невчасна виплата заробітної плати і заборгованість на останні два місяці. Це при тому, що 10 шахта річний план видобутку вугілля вже перевиконала.

“Ми проговорили з директором шахти про можливості вирішення цих проблем, але для цього нам потрібні голоси більшості у Верховній Раді. Питання погашення заборгованості буде піднято на бюджетній комісії, оскільки як на підтримку шахт, так і на розвиток вугільної галузі, з точки зору держави, потрібні достатньо невеликі кошти,” – прокоментував журналістам телеканалу “Бужнет” Сергій Власенко.

Нардеп цього ж дня побував і у Сокальській ЦРЛ, де мав дуже насичену і продуктивну розмову з головним лікарем Романом Шведом. Сергія Власенка обурило те, що кошти, які попередньо були виділені на боротьбу з коронавірусною інфекцією використовуються не за призначенням, а саме – велику частку ковідного бюджету було використано в ремонті доріг.

Звісно він не міг не звернути уваги на стан лікарень в яких побував, наголосивши на тому, що він бажає бути кращим, ніж є на сьогоднішній день. Головний лікар Сокальської ЦРЛ зазначив, що зараз лікарня переповнена. Ситуація в районі стає дедалі гіршою.

Переповнені лікарні, відсутність необхідних ліків та медичного оснащення – таку ситуацію спостерігаємо не лише на Львівщині, а й по Україні в цілому, розповів журналістам «Бужнету» Сергій Власенко. Однак партія «Батьківщина» має свою програму, як вберегти життя українців від небезпечної недуги.

Детальніше дивіться у відео:

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.