SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
На Радехівщині вирубали лісу на 2,6 млн грн і 10 років тюрми

Розкрадання деревини на понад 2,6 млн грн – повідомлено про підозру 7 учасникам організованої злочинної групи.

На Львівщині викрито діяльність організованої злочинної групи, до складу якої увійшли 7 службових осіб одного з державних підприємств Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства. За даними слідства, організував схему систематичного розкрадання деревини лісничий, який залучив помічника лісництва, двох майстрів лісу та трьох лісників. Як пише zaxid.net, через таємницю слідства прокуратура не повідомляє, про який саме лісгосп йдеться, але відомо, що деревину вирубували у колишньому Радехівському районі.

Слідство встановило, що у період з березня по жовтень 2020 року, у кварталах майстерських дільниць та виділах одного із лісництв підприємства, без наявності відповідних дозволів на здійснення рубок (лісорубних квитків), учасниками організованої групи вчинено 11 незаконних порубок дерев різних порід (в тому числі дуб, граб, сосна, вільха та липа) в загальній кількості 295 одиниць.

В подальшому фігуранти реалізовували продукцію суб`єктам підприємницької діяльності регіону, а ті, у свою чергу, на підконтрольних їм пилорамах здійснювали їх переробку.

Загальна сума завданих державі збитків склала понад 2,6 млн грн.

На цей час усім фігурантам повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.3 ст.28, ч.4 ст.246 (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу), ч.3 ст.365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) КК України, вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу.

Санкція статей передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Як повідомили у пресслужбі Львівської обласної прокуратури, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.