SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
На 1 грн зросте ціна за газ у вересні для населення  Сокальщини і Червонограда

Низка регіональних газзбутів, афілійованих з облгазами, які постачають газ більшості українців, все ж оприлюднили ціну газу на вересень, хоча і з значним запізненням.

Вона склала 5,49 грн за кубометр. Для порівняння: у серпні газзбути продавали паливо по 4,49 грн за кубометр, тобто на 1 грн дешевше. Про це повідомили у консультаційному центрі для населення “ГазПравда”.

Нагадаємо, газопостачальні компанії мають оприлюднювати ціну за 5 днів до початку місяця постачання. І так щомісяця у випадку, якщо ціна на наступний місяць буде відрізнятися від попереднього.

Проте клієнти газзбутів дізналися вересневу ціну зі значним запізненням, та й то – лише після нагадувань від регулятора – НКРЕКП. Нацкомісія вже повідомила про майбутні перевірки та можливі штрафи газзбутів-порушників.

Запити щодо відсутності ціни газу в низки газзбутів надходили й на консультаційний центр ГазПравди. Люди обурювалися, що регіональні постачальники вчергове порушують права клієнтів: люди не знали ціну на вересень до останнього моменту.

У державної газопостачальної компанії «Нафтогаз України» вереснева ціна становить 4,7 грн за 1 м3, вартість доставки газу у решти постачальників коливається від 4,39 грн до 7 грн за 1 м3. Для «Львівгаззбуту» – 5,49 грн за 1 м3.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.