SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
Коли церква – ЗАЙВА! В храмі Пресвятої Богородиці Владичиці України заявили про наклеп з боку очільника громадської ради Червонограда Юрія Червінського

Церква Пресвятої Богородиці Владичиці України заявила про наклеп з боку очільника громадської ради Юрія Червінського. Про це йдеться на сторінці парафії.

НАКЛЕП – ЗНАРЯДДЯ БОРОТЬБИ ПРОТИ ЦЕРКВИ!

Наклеп — це найкраще знаряддя заздрості! Із цим уперше за 16 років свого існування стикнулася і наша парафія! Є в Червонограді люди, яким надто муляє розвиток нашої громади, яким аж очі ріже благоустрій нашого церковного простору! І як колись, за радянських часів, коли наша Церква упосліджувалася і зазнавала гонінь, так і зараз знаходяться люди, які в усіх своїх невдачах, неспроможності створити щось вартісне і корисне для суспільства знову знаходять винного – Церкву!

Громадська рада при виконавчому комітеті Червоноградської міської ради на чолі з Ю.Червінським не знайшла собі більш гідного заняття, як обливати брудом нашу парафію. Члени цієї ради пишуть листи-пасквілі міському голові Червонограда, прокурору Львівської області зі скаргами на те, що, мовляв, наша громада у злочинний спосіб отримує ласі шматки міської землі для своїх потреб. Нашій парафії і справді свого часу міська рада виділяла ділянки. Але що то була за земля, ми вам нагадаємо, шановні ображені та обділені «активісти»?

16 років тому, на тому місці, де зараз стоїть наша церква, була справжня «долина смерті», де валялися шприці і де боялися ходити люди! І всі інші клаптики землі, які ми отримували пізніше в законний спосіб і за законною процедурою, були аж ніяк не кращі – суцільне болото, смітники, чагарники, притон для наркоманів, звідки ми своїми руками повиносили кілограми використаних шприців, битого скла, де самотужки вирубали сухостій і вичистили сміття! А після того, як ми привели цю ділянку до ладу, як створили для людей чудову зону відпочинку замість суцільної розрухи, ви раптом помітили, що ця ділянка життєво необхідна місту?

Згадали, що за «царя Гороха», за радянської влади там планували звести житлові будинки? Сьогодні на території нашої церкви не стихає дитячий сміх, десятки людей щодня відпочивають тут, займаються спортом. Двері нашого двору ніколи не зачиняються – будь-який мешканець нашого міста може сюди прийти. Ми це робили для загального добра, для спільного користування – для міста, не тільки для себе! До нашого церковного парку приїздять десятки молодят, аби зробити тут на пам’ять гарні фотографії (і це єдина така гідна фотозона в місті!).

Наша громада усе це робить власними силами, не шукає винних, не пише листи із недолугими скаргами, як ви у своїх цидулках! Наша громада не має на це ні часу, ні бажання, бо вона працює!

А що зробили корисного для свого міста та його мешканців ви, окрім того, що пишете тихцем свої ганебні наклепи й обливаєте брудом тих, хто не сидить, склавши руки? У своїх листах ви відверто погрожуєте «фізичним спротивом мешканцями» діям влади. Маєте надміру сили та завзяття? Не знаєте, де їх подіти? То, може, вирушайте на схід України, в АТО? Там більше ваше молодече завзяття та “фізичний спротив” знадобиться. Або бодай порубайте дрова якійсь самотній бабусі чи вдові. Це більше дасть користі суспільству, аніж плескання язиком та зіпсований ганебною писаниною папір.

Беріться краще до роботи, шановні! Це дуже дієва річ, повірте!У наших планах і надалі працювати в інтересах містян – на законно відведеній ділянці землі, яка вам стала кісткою в горлі, збираємося звести Парафіяльний будинок соціального служіння, де ми будемо допомагати самотнім стареньким людям, опікуватися ними на схилі літ, чого в нашій державі майже ніхто не робить. У такий спосіб Церква завдяки своєму соціальному служінню допомагає міській владі виконувати свій обов’язок перед містянами – дбати про соціально незахищені верстви населення. І це не просто законна практика, це абсолютно адекватна співпраця, «здорове» партнерство між Церквою і владою! Ви проти цього збираєтеся протестувати?” – йдеться в такому розгорнутому повідомленні парафії Пресвятої Богородиці Владичиці України

А щоб наочно продемонструвати стан виділеної нашій громаді ділянки, у дописі наводені фотодокази: якою ділянка була занедбаною, і якою стала тепер.

Також на сторінці парафії є скріни документів, у яких голова громадської ради Червонограда Юрій Червінський вказує на доцільність на місці теперішньої церкви житлового будинку, чи садочку.

Під даним дописом користувачі facebook, парафіяни храму і небайдужі обурені такими діями голови громадської ради і всі виступають, пишуть коментарі на підтримку церкви. Ось деякі з них

Але серед усіх коментарів читаємо і такі:

Долучився до он-лайн розмови в сам Юрій Червінський.

Яким буде продовження у цій історії – повідомимо згодом.

Головне – не загубіть в собі Людини в цій передвиборчій гонитві…

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.