SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
Хто вони – “Почесні громадяни Червонограда”

Звання “Почесний громадянин Червонограда” присвоєно отцю Ігнатію Москалюку, Оксані Подольчак (посмертно) та Ігорю Коцюрубі (посмертно).

▶️Під час чергового засідання сесії, котре відбулось 11 червня, депутати одноголосно підтримали проект рішення про присвоєння звання “Почесний громадянин Червонограда” трьом особистостям, котрі зробили чималий внесок у розвиток, духовного, культурного та громадського життя громади нашого міста. До слова, на сьогодні, званням “почесний громадянин” удостоєно 33 людей.

▶️Посмертно присвоєно звання громадській діячці, людині, яка вирізнялась активною позицією у становленні в 1990-х роках Незалежності України, ініціаторці та організаторці масштабних інноваційних проектів міста Оксані Подольчак. Зокрема, саме завдяки ідеї Оксани Степанівни, у нашому місті й зародився фестиваль “Різдвяні дзвіночки” та чимало культурно-мистецьких імпрез.

▶️Також посмертно званням “Почесний громадянин” було нагороджено вихідця з Червонограда, співголову «Революції на граніті», активного учасника Революції Гідності, волонтера Ігоря Коцюрубу. Він очолював Українську ветеранську організацію та був членом Народної Ради України. Також з 1994-98 Ігор Коцюруба був депутатом Львівської обласної ради від м.Червоноград.

▶️Отець Ігнатій Москалюк, який з вересня 2007 до березня 2020 року очолював монастирську василіянську спільноту, був настоятелем церкви св. Юрія УГКЦ, адміністратором парафії також удостоївся звання “Почесний громадянин Червонограда”. Завдяки отцю Ігнатію оновлено релігійний комплекс, який став окрасою нашого міста. Щорічні Йорданські освячення води на річці Західний Буг, передвеликодні Хресні дороги вулицями міста, моління на вервичці, Євхаристійні процесії, гаївки на міській площі, ще низка духовних подій за підтримки вірних інших парафій та конфесій – це безцінний особистий внесок отця Ігнатія в духовний розвиток громади міста.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.