SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
ГРВІ, грип та коронавірус: як розрізнити?

Нова коронавірусна інфекція COVID-19, грип і ГРВІ мають схожу клінічну картину. В обох випадках розвивається респіраторне захворювання.

Щотижня протягом епідемічного сезону в Україні реєструють понад 200 тис. випадків ГРВІ та грипу. Тож, якщо ви відчуваєте симптоми респіраторної інфекції, ймовірність того, що у вас звичайна ГРВІ, значно вища. Про це інформує Центр громадського здоров’я України.

Симптоми нової коронавірусної інфекції, грипу та ГРВІ схожі. Це, зокрема, підвищена температура, кашель, ускладнене дихання.

🔶 Якщо ви відчуваєте симптоми ГРВІ:

🔹Зателефонуйте вашому сімейному лікарю.

🔹Якщо у вас немає сімейного лікаря, укласти декларацію можна у зручний для вас час. Це безкоштовно. Тел. інформаційно-довідкової служби: 16-77

🔹Розкажіть сімейному лікарю про свою історію подорожей і можливі контакти з особами, хворими на гострі вірусні захворювання.

🔷 Терміново самоізолюйтесь, якщо ви:

🔸близько контактували з особами, що хворіють на COVID-19;

🔸нещодавно повернулися з країни, де зафіксовані випадки захворювання на новий коронавірус (навіть якщо немає симптомів).

Якщо ви не впевнені, чи потребуєте самоізоляції, або не знаєте, до кого звернутися, будь ласка, зателефонуйте на гарячу лінію Центру громадського здоров’я України для консультації щодо нової коронавірусної інфекції: 0-800-505-840.

Відповідну інформацію розповсюджує і Центр первинної медико-санітарної допомоги м. Червоноград.

Додамо, що більшість померлих від коронавірусу мали важкі серцево-судинні захворювання, цукровий діабет, новоутворення, захворювання нирок, легень та ожиріння. У 30% померлих з наявністю супутньої патології були поєднанні захворювання. Загалом частка хвороб складала (одна або кілька):

61% — серцево-судинні захворювання;
40% — цукровий діабет;
13% — новоутворення;
4% — захворювання нирок;
9% — захворювання легень;
4% — ожиріння.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.