SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
До Львова завітав Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Норвегія: результати зустрічі з керівництвом області

Сьогодні голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький разом з Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Норвегія в Україні Еріком Сведалом зустрілись, аби обговорити напрямки співпраці, у яких варто посилити двосторонній зв’язок.

Керівництво області наголосило про важливість присутності норвезького бізнесу на теренах Львівщини. Найперспективнішими галузями співпраці визначили відновлювальну енергетику (сонячні електростанції, гідроенергетика, вітрові станції), сільське господарство, фармацевтичне виробництво. Серед них також виокремили соціальні заходи на підтримку українських захисників на кордоні.

«Нам важливо продовжити двосторонню співпрацю у сфері соціального захисту населення, зокрема у такому актуальному для нашої держави напрямі, як перепідготовка та соціальна адаптація військовослужбовців і членів їхніх сімей. Крім цього, зважаючи на успішний досвід співпраці з Норвегією таких провідних вишів, як Львівський національний університет імені Івана Франка та «Tech StartUp School» Національного університету «Львівська політехніка», перспективною є довготривала співпраця у сфері освіти», –  зазначив Максим Козицький.

Нагадаємо, що ЛНУ імені Івана Франка є партнером програми “Еразмус+”, в межах якого співпрацює з Бергенським університетом (Норвегія). А “Tech StartUP School” Львівської Політехніки є учасником проєкту “Україна – Норвегія” – курсу адаптації ветеранів та учасників АТО/ООС, спрямованого на розробку власних стартап-ідей та допомогу у відкритті  бізнесу. 

“Львівщина має хороший клімат для ведення бізнесу та надходження інвестицій у регіон. Наприклад, вже сьогодні у Львові відчинить свої двері новий магазин морепродуктів норвезького походження. Львівське представництво мережі стане шостим в Україні. Водночас зазначу, що в області також є низка підприємств, готових експортувати свою продукцію до Норвегії”, – додав голова Львівської ОДА під час зустрічі. 

Крім вищевказаних напрямків співробітництва, виокремили також галузь культури.

«Нам важливо популяризувати українську культуру в Норвегії та пізнавати й поширювати культурні цінності Норвегії тут. Для цього спільно маємо організовувати музейні виставки чи гастролі мистецьких колективів наших держав», – заступниця директора департаменту з питань культури, національностей та релігій Тетяна Плугатор.

Очільник області подякував за послідовну позицію Норвегії на підтримку державного суверенітету та територіальної цілісності України. Щорічно Уряд Норвегії виділяє Україні фінансову допомогу, яку скеровує на реформу судової системи, підвищення енергоефективності та ядерну енергетику, сприяння розвитку торгівлі, гуманітарні проєкти на Сході України.

Джерело – Львівська ОДА

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.