SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
Ціна на газ для людей та критично важливих підприємств залишиться без змін

Стабільна робота енергетичного сектору залишається пріоритетним завданням для держави. Ціна на газ для людей та критично важливих підприємств не зміниться.

«Ціни на газ для людей залишаються без змін. Жодного підвищення не буде. 8 грн за куб. Пільгова ціна буде діяти й для підприємств, які виконують життєво важливі функції для забезпечення обороноздатності держави», — підкреслив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду.

З 1 травня до 30 вересня 2022 року на НАК «Нафтогаз України» покладено спеціальні зобов’язання щодо забезпечення реалізації обсягів природного газу для потреб побутових споживачів, покриття виробничо-технологічних втрат під час його розподілу, а також втрат зумовлених воєнними діями та понесених у зв’язку із запобіганням гуманітарним кризовим ситуаціям.

Нагадаємо, що у квітні 2021 року уряд затвердив обов’язкові річні тарифи на газ, які діють упродовж року. Газопостачальним компаніям заборонено встановлювати ціни на газ вище базового тарифу.

Окремим рішенням Уряд також рекомендує місцевим органам влади й комунальним підприємствам на час дії воєнного та надзвичайного стану в Україні не підвищувати тарифи на комунальні послуги. Але і закликає українців продовжувати платити за комунальні послуги, щоб у підприємств була можливість здійснювати ремонтні роботи й платити заробітні плати працівникам.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.