SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
Червоноградський телеканал “Бужнет” – став одним з переможців Програми підтримки міжрегіональної співпраці «Змінимо країну разом»

У четвер, 20 серпня, в приміщенні Львівської обласної ради підписано перші угоди на реалізацію проєктів у рамках Програми підтримки міжрегіональної співпраці «Змінимо країну разом» між Асоціацією ЄВРОРЕГІОН “КАРПАТИ – УКРАЇНА”і переможцями конкурсів освітніх, культурних і медійних обмінів 2020 року.

Телеканал «Бужнет» став одним з переможців Програми підтримки міжрегіональної співпраці «Змінимо країну разом» між Асоціацією Єврорегіон Карпати – Україна.

З 29 проєктів, які стали переможцями у цьогорічних конкурсах, від сьогодні офіційно стартували 5 освітніх, 7 культурних і 5 медійних ініціатив.

Це означає, що завдяки програмі, яку реалізуємо спільно з Львівською обласною радою, вже найближчим часом школярі Донеччини відвідають Львівщину, знайдуть нових друзів у рамках спільних заходів на базі Центру соціально-культурного розвитку дітей українських воїнів і підготують спільну виставу “Львів-Донбас – ми разом”, буде створено 20-хвилинний телефільм “Мій тато – герой”, буде напрацьовано спільні методики профілактики та подолання синдрому вигорання та наслідків COVID-19 серед студентів медиків Львівською медичною академією ім. Андрея Крупинського і Луганським державним медичним університетом, юні футболісти Луганщини візьмуть участь у футбольному турнірі в Жовкві, а школярі з Рудок і Старобільщини спільно досліджуватимуть історію й ремесла краю.

Актори театру ім. М. Заньковецької виступлять з виставами у Краматорську і Сєвєродонецьку, оркестр “Віртуози Львова” Львівської національної філармонії і Маріупольський муніципальний камерний оркестр “Ренесанс” створять спільні записи композицій, школярі з Кремінського району візьмуть участь у мистецькому пленері у Дрогобичі, мешканці Старобільщини вчитимуться пекти яворівський пиріг і виготовляти ляльки-мотанки, гурт “ОKSY-M” з Дрогобича проведе 20 виступів на Сватівщині.

Дивись.інфо спільно з ресурсом “Новини Донбасу” працюватимуть над аналізом ключових реформ Львівщини і Донеччини, телеканал “Бужнет” (Червоноград) і газети “Вісник тижня” (Рубіжне) творитимуть спільні медіапродукти та налагоджуватимуть співпрацю, видання для людей з інвалідністю “Благовіст” (Львів) і “Берег надії” (Краматорськ) готуватимуть спільні статті і брошуру, Центр експертних досліджень “Тема” спільно ГО “Донецький прес-клуб” проведуть 2 відеомости в студіях Львова і Краматорська, газета “Ратуша” співпрацюватиме з ТРК “Донбас Онлайн”.

“Ми раді, що, завдяки багаторічному досвіду, зможемо реалізувати такі масштабні проєкти та внести свій внесок у побудову громадянського суспільства. Разом з колегами з міста Рубіжне Луганської області ми будуватимемо вільний медіамайданчик для обговорення суспільно важливих тем. Хочемо подякувати за підтримку керівнику Народного дому Іванні Ейхорн та нашим колегам з міста Рубіжне,” – зазначили на сторінці телеканалу “Бужнет” у facebook.

Нагадаємо, що з 2018 року “Єврорегіон Карпати – Україна” реалізує програму “Змінимо країну разом”, що передбачає проведення конкурсів міжрегіональних обмінів в освітній, культурній і медійній сфері між Львівщиною та Луганщиною. 
Меморандум про співпрацю в рамках Програми «Змінимо країну разом» між Міністерством освіти і науки України, Львівською обласною радою, Львівською обласною державною адміністрацією, Івано-Франківською обласною державною адміністрацією, Луганською обласною державною адміністрацією, Донецькою обласною державною адміністрацією, компанією ДТЕК – DTEK та Асоціацією органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати-Україна» було підписано в рамках конференції “Співпраця задля розвитку”, що відбулася 9-10 грудня 2019 року в селі Плав’я.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.