SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
Белзька школа отримала нового “Школярика”

Ключі та документи від 11-ти автобусів «Школярик» заступник голови Львівської облдержадміністрації Іван Собко вручив сьогодні представникам відділів освіти 11-ти громад Львівської області. Автобуси закупив департамент освіти і науки ЛОДА  за кошти освітньої субвенції з державного бюджету на засадах співфінансування з місцевих бюджетів для 11 навчальних закладів, вартість кожного з них складає майже 1,9 млн грн.

«Школярики» – це не тільки транспорт, який возить дітей, але й результат ефективного використання бюджетних коштів. У школах повинні бути професійні, цікаві, мудрі педагоги, облаштовані класи, довезення. Цього року ми не користувалися коштами обласного бюджету на закупівлю автобусів, громади змогли самі їх дофінансувати. Розуміємо, що таких автобусів треба більше! Але водночас наголошуємо, що на рахунках окремих місцевих рад і громад є майже 200 млн грн! Тож і без дофінансувань ці громади мають можливість придбати «Школярики» чи оновити матеріально-технічну базу. У свою чергу, департамент освіти і науки надалі буде ефективно працювати, щоб залучати бюджетні і позабюджетні кошти на закупівлю автобусів, а місцева і державна влада мають докласти зусиль для комфортного доїзду дітей до шкіл у 2022 році», – зазначив Іван Собко.

Загалом закупили 23 автобуси на загальну суму 43 239 300 грн – автомобілі“АТАМАN D093S2”, відповідають стандарту  ДСТУ – 7013:2009 “Автобус спеціалізований для перевезення школярів”, виробництва Черкаського автомобільного заводу, випуску 2021 року. Загальна пасажиромісткість шкільного автобуса – 31 місце.

Зокрема, сьогодні “Школярики” отримали: Добросинсько-Магерівська, Жовківська, Лопатинська, Новороздільська, Моршинська, Грабовецько-Дулібівська, Боринська, Cтрілківська, Белзька територіальна громада – 1 (Белзький опорний заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів), а також – Жидачівська ТГ та Журавненська ТГ.

Як розповів Олег Паска, директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА, у закуплених автобусах поступово встановлюють GPS-трекери, щоб батьки і керівники відділів освіти могли дізнатися, де в певний момент знаходяться автобус з дітьми. 

“Белзька громада отримала новий «Школярик»!Сьогодні міський голова Оксана Береза та начальник Відділу освіти, культури, молоді і спорту Марія Гремента отримали новий автобус «Школярик» для нашої громади від Львівської обласної державної адміністрації. Ключі та документи представникам громади урочисто вручив директор департаменту освіти і науки ЛОДА Олег Паска.Щасливі, що голос наших громадян було почуто! Щиро вдячні голові ЛОДА Максиму Козицькому , а також усім, хто приклав зусилля для того, щоб наші школярі могли з комфортом доїжджати до освітніх закладів!” – йдеться у повідомленні Белзької міської ради на офіційній сторінці у facebook.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.