SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
9 мін та 570 набоїв часів ІІ Світової виявили на Сокальщині під час прогулянки

Піротехніки ДСНС вилучили та знищили 10 мін та 570 набоїв калібром (7,2-12,7 мм) часів та ІІ Світової війни. Про це повідомляє пресслужба Головного управління ДСНС України у Львівській області

20 вересня о 13:02 піротехнічною групою 2-го Спеціального центру швидкого реагування ДСНС України вилучено та знищено встановленим порядком 9 одиниць 120 мм мінометних мін та 570 набоїв калібром (7,2-12,7 мм) часів ІІ Світової війни. Боєприпаси було виявлено в с. Комарів Сокальського району під час прогулянки в лісі.

21 вересня, о 11:31 год від жителя Сокальського району на пункт зв’язку 22 державної пожежно-рятувальної частини надійшло повідомлення про те, що під час збирання грибів в полі на відстані 2000 м від житлових будинків та 50 м від польової дороги поблизу с.Суховоля Сокальського району виявлено один предмет ззовні схожий на вибухонебезпечний. По прибуттю було встановлено, що даний предмет ззовні схожий на 100 мм артилерійський снаряд часів ІІ Світової війни. Місце події огороджено та знаходиться під охороною Сокальського ВП Червоноградського ВП ГУ НП у Львівській області.

Нагадаємо, поліцейські розслідують обставини загибелі чоловіка на Жовківщині. 67-річний житель одного з сіл району загинув від травм, які отримав під час вибуху снаряду часів Другої світової війни, який чоловік розрізав «болгаркою».

Головне управління ДСНС України у Львівській області звертається з проханням дотримуватись правил безпеки у разі виявлення вибухонебезпечної знахідки. Не наражайте себе на небезпеку: ні в якому разі не торкайтесь небезпечного предмету, не переносьте та не розбирайте його, не кидайте у багаття – це дуже небезпечно! Негайно повідомте про небезпечну знахідку за номером «101» або «102»!

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.