SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
7 аварій в Червонограді сталися з вини п’яних водіїв, а у 85-ти кермувальників забрано права

На території обслуговування Червоноградського відділу поліції скоєно 7 дорожньо транспортних пригод з вини водіїв, які перебували у стані алкогольного сп’яніння. Про це повідомили у Червоноградському відділі поліції

Поліцейські вкотре закликають водіїв ретельно дотримуватись вимог Правил дорожнього руху:

“За жодних обставин не керуйте транспортними засобами, перебуваючи у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння – не наражайте на небезпеку життя та здоров’я інших людей” – йдеться у повідомленні.

Від початку 2020 року на території обслуговування Червоноградського відділу поліції правоохоронці виявили 169 водіїв, які керували транспортними засобами під впливом алкоголю, з яких 7 вчинили дорожньо-транспортні пригоди. Згідно рішення судів на 85 водіїв накладено адміністративне стягнення у виді штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами.

Нагадаємо, відповідно до ст.130 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за керування автотранспортом у стані сп’яніння передбачена відповідальність:

  • – за перше правопорушення, скоєне протягом року – штраф 10,2 тисяч гривень та один рік позбавлення права керування транспортним засобом;
  • – за повторне правопорушення, скоєне протягом року — штраф 20,4 тисяч гривень і 3 роки позбавлення права керування транспортним засобом;
  • – за третє і більше порушень, вчинених протягом року — штраф 40,8 тисяч гривень і 10 років позбавлення права керування транспортним засобом.

“Якщо ви стали свідком того, що за кермом автомобіля перебуває нетверезий водій – негайно телефонуйте на лінію 102. Це допоможе врятувати життя як власника авто, так і інших людей. Бережіть себе та не допускайте ризикових ситуацій” – попередили поліцейські.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.