SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
20 лютого  – День вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні

20 лютого в Україні – День вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні. Героїв, які змінили хід історії, які постали проти системи і несправедливості, і які заплатили найціннішим, відстоюючи права та свободи кожного з нас. Ми в неоплатному боргу перед кожним Героєм, перед їхніми рідними та сім’ями. Тож хай ця висока жертва не буде марною…

У зв’язку з карантинними обмеженнями, масових пам’ятних заходів 20 лютого у Червонограді не буде, однак помолитися, запалити свічу пам’яті, покласти квіти до Меморіалу Небесної Сотні містяни можуть упродовж дня.

Відео з архіву телеканалу “Бужнет” 2014 року.

В Сокалі, 19 лютого, біля стели пам’яті Героям Небесної Сотні, відбулось віче. Священники відслужили панахиду за загиблими героями. До учасників заходу звернулися представники влади, духовенства та учасники Майдану. Присутні хвилиною мовчання вшанували пам`ять загиблих на Майдані Героїв, поклали квіти до стели пам’яті Героїв Небесної сотні, запалили лампадки та продовжили тиху акцію «Ангели пам’яті».

А в місті Белз віче-панахида за загиблими Героями на Майдані Незалежності відбудеться в понеділок 22 лютого біля пам’ятного знаку Небесній Сотні о 12.00 год.

Герої не вмирають, поки живуть у нашій пам’яті й молитві…

Фото – відеостудія “Спектр”

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.