SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
Вступників закликають не відмовлятися від здачі державних підсумкових атестацій. Чому?

В Україні зовнішнє незалежне оцінювання проводиться вже вп’ятнадцяте. Цього року 28 249 дітей на Львівщині здаватимуть ЗНО, для цього укомплектовано 116 пунктів тестування. Початок – 15 червня.

Про це 17 травня на нараді щодо проведення ЗНО повідомила Лариса Середяк, директорка Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти.

Батькам та дітям особливо наголошують:

  1. Враховуючи зміни до законодавства, у департаменті освіти Львівської ОДА вступникам рекомендують не відмовлятися від здачі державних підсумкових атестацій, адже без неї атестат є неповноцінним, і жодний закордонний заклад освіти не приймає атестат без ДПА. Слід врахувати, що в Україні немає механізму доздачі ДПА чи перездачі атестату.
  2. Діти повинні чітко знати, в який саме пункт вони їдуть здавати ЗНО. У всіх є запрошення-перепустки, де вказані адреси пунктів тестування. Звертаємо увагу, що у запрошенні вказаний орієнтовний час, коли дитина повинна прийти – для того, щоб уникнути скупчення людей.
  3. В кожному пункті тестування працюватиме медсестра, яка буде вимірювати температуру.
  4. В пункти тестування можна заходити тільки тим особам, які є в списках (вчителі, діти, які здають ЗНО, медичний персонал тощо).
  5. Для забезпечення порядку і дотримання дистанції біля пунктів тестування чергуватиме  патрульна поліція.

Нагадаємо, що 13 квітня 2021 р. Верховною Радою України прийнято Закон № 5014, згідно з яким учні, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2020/2021 навчальному році, звільняються від проходження державної підсумкової атестації.

Як зазначають у Міністерстві освіти і науки, ініціатива покликана мінімізувати ризики захворювання на COVID-19 під час оцінювання результатів навчання учнів, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти.

Джерело – Львівська ОДА

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.