SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
ВО «Батьківщина» вимагає кінцевого погашення заробітної плати шахтарям «Надії» та поновлення закону «Про престижність шахтарської праці»

ВО «Батьківщина» вимагає повного погашення заробітної плати шахтарям «Надії». Про це на прес-конференції 7 вересня у Львові заявив народний депутат Михайло Цимбалюк.

Також він наголосив на тому, що фракція вимагає від уряду плану розвитку вугільної галузі, якого в чинної влади наразі немає.

“У Верховній раді наша фракція вимагала в Кабінету Міністрів позачергового засідання в п’ятницю (4 вересня) саме з цього питання (виплати заборгованості по зарплаті гірникам шахти “Надія” – ред.). Позачергове засідання відбулося, але питання по шахті “Надія” не було включено навіть в порядок денний. Горе-урядовці дали єдине пояснення: якщо ми виплатимо тих 41 млн. грн заборгованості шахтарям на “Надії, то тоді звернуться за заборгованістю представкини інших шахт.
Частково кошти вже поступили на шахту “Надія”. Ми будемо відстоювати, щоб вся заборгованість бкла погашена. Також ми вимагаємо від Міністерства, щоб вони таки зайнялися тим, бо шахта 100% державна власність і призначає керівника уряд. Щоб вони не скидали на трудовий колектив проблеми, які існували раніше. Хай цим займаються правоохоронні органи. Ми далі тримаємо це питання на контролі” – додав народний депутат.

Нагадаємо, що у 2008 році за ініціативи Юлії Тимошенко було прийнято закон «Про престижність шахтарської праці», який діяв до 2010 року та гарантував соціальну захищеність працівникам вугільної галузі. За словами Михайла Цимбалюка, ВО “Батьківщина” вимагатиме, щоб цей закон був поновлений з більшими повноваженнями та підтримкою галузі.

Детальніше у сюжеті телеканалу “Бужнет” – https://www.facebook.com/buzhnet/videos/605811140047456

Також, Михайло Михайлович додав, що незабаром ВО “Батьківщина” представить своїх кандидатів до міських та селищних рад. Він зауважив, що у Червонограді – це сильна та професійна команда.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.