SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
У всіх освітніх закладах Червонограда запрацюють індивідуальні теплові пункти з початком опалювального сезону

Усі освітні заклади Червонограда матимуть індивідуальні теплові пункти. Станом на липень завершують роботи із їх встановлення та підключення.

28 липня директор департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації Руслан Гречаник та заступник голови Львівської облради Юрій Холод оглянули хід робіт. Про це йдеться на сайті Львіської ОДА.

Реалізація заходу здійснюється за кошти, які отримані в межах виконання зобов’язань сторін Кіотського протоколу.

“Загальна вартість проєкту 21 мільйон 50660 гривень. Кіотський протокол є міжнародною угодою та спрямований на обмеження викидів в атмосферу парникових газів. Згідно з умовами зобов’язань використовуватися ці кошти можуть виключно на реалізацію проектів, які б сприяли скороченню викидів парникових газів та мали б соціальний ефект”, – зазначив директор департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації Руслан Гречаник.

Відтак, відповідно до проекту встановлять та підключать 35 індивідуальних теплових пунктів у 12 дитячих садочках, 14 школах, 2 дитячо-юнацьких спортивних школах, 2 будинках дитячої та юнацької творчості, гімназії на вул. С. Бандери, СК «Шахтар» на вул. Героїв Майдану, Народному домі на проспекту Шевченка, у школі мистецтв та Сокальській станції юних техніків.

Додамо, індивідуальний тепловий пункт є одним з основних заходів з термомодернізації будівлі. Він призначений для приєднання внутрішньобудинкових систем теплоспоживання – опалення, гарячого водопостачання  або вентиляції – до теплової мережі. Встановлення ІТП дає можливість регулювати подачу тепла в будівлі та керувати інтенсивністю подачі тепла залежно від погодних умов. Завдяки цьому відбувається економія тепла до 30% і, відповідно, бюджетних коштів.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.