Warning: getimagesize(http://www.smartnews.com.ua/wp-content/uploads/2020/06/smartnews.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/ds001/smartnews.com.ua/www/wp-content/plugins/wp-open-graph/output.class.php on line 306

SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону

Хочете облаштувати відпочинкову зону, покращити благоустрій в місті або ж встановити у власному дворі спортивний майданчик – поспішіть зареєструвати свої ідеї на конкурсі Громадського бюджету. В рамках цього проекту кожен мешканець може зреалізувати власний задум, отримавши кошти з міської скарбниці.

Детальніше у сюжеті телеканалу “Бужнет”:

Старт подачі проектів  з 02.03.2020 по 31.03.2020

ГРОМАДСЬКИЙ БЮДЖЕТ або БЮДЖЕТ УЧАСТІ – спосіб визначення видатків частини бюджету м. Червонограда з допомогою прямого волевиявлення червоноградців, з якого здійснюється фінансування визначених безпосередньо членами територіальної громади заходів, виконання робіт та надання послуг, відповідно до оформлених проектних пропощицій, які стали переможцями конкурсу.

ХТО МОЖЕ БУТИ АВТОРОМ ПРОЕКТУ?
Автор проекту – це особа, яка досягла 16-річного віку, є громадянином України, громадянином іншої країни або ж є особою без громадянства, яка створила ідею щодо покращення м. Червонограда, оформила її у вигляді проекту у спосіб, передбачений у Положенні про громадський бюджет м. Червонограда (надалі – Положення) та відповідає одному з таких критеріїв:
– Місце проживання особи зареєстроване у м. Червонограді, що підтверджується паспортом.
– Підприємство, установа чи організація, де працює відповідна особа, зареєстрована у м. Червонограді, що підтверджується довідкою з місця праці.
– Особа навчається у м. Червонограді, що підтверджується студентським квитком.
– Особа володіє на праві власності об’єктом нерухомості у м. Червонограді, що підтверджується витягом з відповідного реєстру прав власності.
– Місце народження особи зареєстроване у м. Червонограді, що підтверджується паспортом або свідоцтвом про народження.

Що таке ПРОЕКТ, КОНКУРС, КООРДИНАЦІЙНА РАДА?
ПРОЕКТ – описана ідея (пропозиці), реалізація якої може відбуватися за рахунок коштів громадського бюджету м. Червонограда, яка подана членом територіальної громади та має підтримку не менше 25 членів територіальної громади (крім автора), яка не суперечить законодавству, реалізація якої належить до компетенції органів місцевого самоврядування, може бути реалізована протягом бюджетного року з врахуванням обсягу коштів та оформлена за формою згідно із Додатком 1.

Конкурс – це відбір проектних пропозицій, яка дає можливість відібрати кращі з надісланих на розгляд пропозицій шляхом голосування членами територіальної громади міста.

КООРДИНАЦІЙНА РАДА – створений рішенням сесії Червоноградської міської ради орган для координації процесу відбору проектних пропозицій для фінансування з громадського бюджету, попереднього розгляду та оцінки поданих проектів, аналізу поданих проектів для фінансування з громадського бюджету, контролю за виконанням відібраних для фінансування з громадського бюджету.


Які є обмеження для проектів?
– За рахунок коштів громадського бюджету м. Червонограда фінансуються проекти, реалізація яких можлива протягом одного бюджетного періоду.
– Проекти, реалізація яких відбуватиметься за рахунок коштів громадського бюджету м. Червоноград, повинні бути спрямовані на покращення інфраструктури міста.
– У разі, якщо реалізація проекту передбачає використання земельної ділянки, приміщення чи іншого об’єкта, вони повинні належати до власності територіальної громади.


ТИПИ Проектів та їх суми.
✅ 1. ВНУТРІШНЬОКВАРТАЛЬНИЙ (внутрішньо-дворова інфраструктура) – 500 000 грн. в категорії, з обмеженням на 1 проект – до 100 000 грн.
✅ 2. ЗАГАЛЬНОМІСЬКА інфраструктура (проекти загальноміського значення) – 500 000 грн, без обмеження на 1 проект.
✅ 3. ГАЛУЗЕВІ та інші (освіта, медицина, спорт, культура – проекти, реалізація яких передбачається виключно у приміщення та на територіях цих закладів) – 500 000 грн, з обмеженням на 1 проект – до 250 000 грн.


Який Порядок подання проектів?
Для подання проекту його автору необхідно заповнити бланк за формою згідно з додатком 1 до Положення та додати список осіб з підписами 25 членів територіальноїї громади міста Червонограда, за формою згідно із Додотком до Положення які підтримують реалізацію цього проекту.


КОЖЕН АВТОР ПРОЕКТУ МОЖЕ ПОДАТИ ПО ОДНОМУ ПРОЕКТУ У КОЖНІЙ ІЗ ТРЬОХ КАТЕГОРІЙ.
– Проекти подаються в електронному (на сайті “Громадського бюджету”) та паперовому вигляді.
– Автор проекту може у будь-який момент зняти свій проект з розгляду, але не пізніше ніж за 7 календарних днів до початку голосування.
– Внесення змін щодо проекту можливе лише за згодою авторів проекту до початку голосування.


 Порядок розгляду проектів
– У разі, якщо проект є неповний або заповннений з помилками, відповідальна особа, електронною поштою або іншим способом повідомляє про це автора проекту з проханням надати необхідну інформацію або внести корективи протягом 7 календарних днів з дня отримання інформації про доопрацювання проекту.
– Розглянуті проекти, спрямовуються на аналіз до відповідних профільних органів, відділів та підрозділів виконавчого органу Червоноградської міської ради для проведення аналізу проектів на предмет можливості їх реалізації.
– Профільний виконавчих орган, відділ чи підрозділ виконавчого органу Червоноградської міської рради протягом 21 календарного дня з дня отримання проекту здійснює його аналіз та готує свій висновок за формою згідно додатком 2 до Положення.


Організація голосування
– Голосування за проекти здійснюється електронно на сайті через Е-сервіс “Громадський проект Червонограда”
– Віддати по одному голосу за проект у кожному із типів можуть особи, які досягли 16-річного віку.
– Встановлення результатів голосування передбачає підрахунок голосів в онлайн режимі через Е-сервіс.
– Реєстрація, вхід, голосування та ідентифікація на сайті здійснюється через BankID, IDcard, MobileID 💳 та Електронно-цифровому підпису📧.
https://chervonograd.pb.org.ua/

Бланки для подачі проектів: https://chervonograd.pb.org.ua/help/forms

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.